Rödavinbärssaft (recept från 'Vår kokbok'). När barnen var yngre, och fortfarande bodde hemma, så brukade de blanda lite outspädd vinbärssaft i sitt mineralvatten
2 l vinbär. 17 dl vatten. 16 dl strösocker. 11 krm natriumbensoat. 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs
Den här saften är gjord på både röda och svarta vinbär. ProportionerTill 1kg svarta vinbär 7dl vattenTill 1kg röda vinbär 5dl vattenTill varje liter avrunnen saft ca 5-8dl socker efter tycke och smak. 1/2 tsk atamon till varje liter avrunnen saftTill vår vinbärssaft3,4l avrunnen saft1,8kg sockerAtamonGör så här. 1kg röda vinbär
Men eftersom det i år blev gott om bär, konstaterade han att det fick bli lite vinbärssaft oxå. Vinbärssaft a la svärfar JanLiten sats ca 5 dl1 l (ca 500 g) röda vinbär3 dl vatten3 dl sockerGör så här1. 1 l (ca 500 g) röda vinbär
1,5 kg röda vinbär3 dl vatten3 dl strösocker per liter avrunnen saftI receptet som jag använde mig av stod det att det skulle vara 6 del socker, men de beror väl på hur söt man vill ha saften. 1,5 kg röda vinbär