)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkaka med vit choklad och chokladmaräng". Det är en ganska söt kladdkaka, men det förlåts lika snabbt som den vita chokladen smälter på tungan
Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en skål. Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivitvit och fluffig
Vispa äggvitror och citronsaft till ett vitt skum. Därför gjorde jag dessa chokladmaränger, å trot eller ej men dom är faktiskt väldigt goda, godare än vad man kanske tror
Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke. För chokladmaränger - smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig
Hade även med cheesecake brownies och chokladmaränger. 200 g mörkchoklad ( tog 150 g mörk och 50 g vitchoklad). 1 dl Kina puffar,torkade fruktbitar eller annat gott ( kan uteslutas )Jag valde att garnera kakan med vit choklad, 50 g. 200 g mörkchoklad ( tog 150 g mörk och 50 g vitchoklad)
- Vispa tills maräng är vit, blank och fast. Chokladmaräng tårta. 5 äggvitor. - Vispa äggvitorna och 1/3 av sockret på låg hastighet med elvisp i en skål. 5 äggvitor 1 1/2 dl socker
Har även startat lite tidigt med julprydnader så dukningen gick i vitt, rött och grönt. Till kaffet serverades hemlagade chokladmaränger, såg det på ett TV-program och blev så sugen på att göra dem
Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti. 3 äggvitor. Vispa sedan äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. 3 äggvitor
Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Varken eller blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna istället för melerade