Vit pangasius ugn recept

Fisk i foliepaket

Fisk i foliepaket

Kör i ugn, 225 grader, ca 20 minuter om ingredienserna var tinade annars ca 35-40 minuter. 4 st fiskfiléer av hajmal (pangasius) eller annan fast vit fisk (ex torsk)
Fisk och grönt till vardags

Fisk och grönt till vardags

Det går även att byta ut till annan vit fisk. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Fiskfilé à la Walewska

Fiskfilé à la Walewska

Spritsa eller skeda upp moset runt kanten på en stor ugnsform eller fyra portionsformar. 2 Bred ut fisken i en ugnspanna så stor att filéerna får plats bredvid varandra. Koka i mitten av ugnen i 200º ca 10 minuter, lite längre om filéerna är tjocka. Öka ugnsvärmen till 250º. Strö ost över såsen och gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått lite färg och är genomvarm, ca 10 minuter. 600 g fiskfilé, t ex tilapia, pangasius, lax. 1 krm vitpeppar. 1 dl vitt torrt vin
Fiskgratäng med kantarellsås

Fiskgratäng med kantarellsås

salt och vitpeppar. Ugnstemp. salt och vitpeppar. Lägg den frysta eller tinade fisken i en smord ugnsfast form
Fiskgratäng med räkor och dill

Fiskgratäng med räkor och dill

Häll det vita vinet runt om i formen. Lägg dem på högkant i en smord ugnssäker form. Smaka av med salt, vitpeppar och socker
Saffransfisk

Saffransfisk

Sätt formen i nedre delen av ugnen och tillag i 40 minuter. Servera med kokt potatis 4 pangasius filler eller annan vit fisk
Tisdag

Tisdag

Dela i bitar, inte jättesmå och lägg i en ugnsfast form. ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in formen i ugnen ca 20 min, se så att fisken har blivit helt vit och inte genomskinlig. ca 800 g vit fisk av något slag, torsk, rödspätta, pangasius eller liknande
Annicas hajmalsgratäng

Annicas hajmalsgratäng

Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen, 200º ca 15 minuter. 1 frp pangasius (hajmal). 1 dl vitt vin (kan uteslutas
Anders fina lördagsfisk

Anders fina lördagsfisk

Rulla ihop fiskfiléerna till rullader och lägg dem i en ugnsform. Sätt ugnen på 200º. Sätt in formen i ugnen ca 10-15 minuter, kolla så att fisken är klar. 800 g fiskfilé av valfri sort (jag använde pangasius). 1 dl vitt vin (jag använde matlagningsvin

Minst tre recept per dag...RECEPT-TEMA-VECKA...

vitlökspulver. Ugn. Fräs lök och vitlök i oljan så de mjuknar men ej tar färg. Häll av det mesta spadet, Under tiden fisken är i ugnen så koka upp grädden med osten
Fina fisken 4p

Fina fisken 4p

vitlökspulver. Ugn. Häll av det mesta spadet, Under tiden fisken är i ugnen så koka upp grädden med osten
Onsdag

Onsdag

Vit fisk av valfritt slag, förslagsvis flundra, torsk eller Pangasius. Blanda med den rivna vitkålen. Stek i smör på medeltemperatur och om fisken är tjock så kan man efterköra den i ugnen på ca 130 grader en stund istället för att steka klart den i pannan och riskera att den bränns. 1 klyfta vitkål, ca 350 g. 1 vitlöksklyfta. Använder du inte färdig majonäs så mixar du ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och 0. 1 klyfta vitkål, ca 350 g 2-3 dl färska örter såsom persilja, basilika och dill eller frysta med då behövs ca 1 msk av varje sort. 1 vitlöksklyfta Finrivet skal av 1 citron

Torsdag

Nu använde jag just Pangasius som fisk i dag, en mycket god vit fisk som är lite tjockare vilket innebar att jag fick efterköra den en stund i ugnen
Måndag

Måndag

Pressa i vitlöksklyftan och koka ihop. 800 g vit fisk, jag använde Pangasius. 2 dl vitt vin. 1 vitlöksklyfta. Ställ ugnen på 175 grader. Ställ in formen i ugnen och gratinera ca 20-30 min. 800 g vit fisk, jag använde Pangasius. 2 dl vitt vin. 1 vitlöksklyfta

Lite mera fiskrecept..fiskgratänger...

Ugn. Ugn. Ugn. Lägg allt i en ugnssäker form. Ugn. Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra. Ugn. Ugn. Ugn. 600 g fiskfilé ex alaska pollok, pangasius, torsk. 1 krm vitpeppar. 5 dl torrt vitt vin. 2 krm vitpeppar. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. 2 dl crème fraiche senap/vitt vin/schalottenlök. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Kommentarer (0) 600 g fiskfilé ex alaska pollok, pangasius, torsk. 1 krm vitpeppar. 5 dl torrt vitt vin. 2 krm vitpeppar. 4 tomater 2 dl crème fraiche senap/vitt vin/schalottenlök. 5 gurka Ugn

Baconinlindad Pangasius

Baconinlindad Pangasius ca 400g Pangasius (annan vit fisk går också bra)salt och peppar1 pkt baconca 5 cm purjolök1 tomatSalta och peppra fisken. Stek i ugn på 225 grader i ca 30 min

Walewska på Pangasius

Spritsa eller skeda upp moset runt kanten på en stor ugnsform eller fyra portionsformar. pangasius (odlad hajmal)

Fiskrulader i vitt vin

Ställ ruladerna på högkant tätt ihop i en ugnsform (gärna en med lock). Vitpeppar. Värm ugnen till 200 grader. Lägg på lock eller folie och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. 4 stora pangasiusfiléer. Ca 2 dl vitt vin