Två burkar kokta vitabönor av god kvalitet. Bönor ska blötläggas, anklår confiteras, etcetera. Lägg i det tärnade sidfläsket samt hackad timjan och blanda runt
Tillsätt en burk avrunna vitabönor och smaka av med salt peppar och honung. Konfiterad fläsksida har blivit en favorit i mitt kök sedan jag åt den på Rolfs Kök och jag bara måste ha den ibland
Ägg, speciellt vitan. Anledningen till varför baljväxter, bönor och ärtor, inte anses som en del av en stenålderskost följer samma argument som för spannmål
När köttet är mört, lägg i sköljda och avrunna bönor. Grytbitar behöver ju som bekant en liten stund på spisen för att bli möra, även om grytbitar av fläsk klarar sig bra med en halvtimme, till skillnad från grytbitar av nöt som vill ha i alla fall en timme till
Här i Sverige har vi ju vitabönor, svarta bönor, kidneybönor med flera bönor och det finns samma sorter i Brasilien, men svarta bönor går bara under namnet bönor (de kallar den alltså inte för svarta bönor) för det är just svarta bönor som är den vardagsböna som de äter varje dag
Lägg i lammkött och vitabönor. Lägg bönorna i blöt i en stor skål med vatten över natten. Smält häften av smöret i en gryta som tål att stå i ugnen och fräs fläsket någon minut
Koka bönorna tillsammans med löken och lagerbladen, ta upp lök och lagerblad och sätt åt sidan. Häll olja i en gryta, lägg i karré, fläsk, bacon och skivade korvar