Borsta gurkorna i kallt vatten och snoppa dem. Skala vitlöksklyftorna, mät upp svarta senapsfrön, skär pepparroten i mindre delar och varva gurkorna med mycket dill
Skölj den vita bönorna och låt rinna av. Ta ut formen och häll över de vita bönorna. Köttfärsgratäng med aubergine och vita bönor4-6 portioner500 g köttfärs1 burk stora vita bönor400 g aubergine100 g zucchini4 st tomater½ dl tomatpuré½ dl chilisås1 gul lök½ vitlök solotimjanfärsk basilikasalt och pepparolivolja100 g riven ostSätt ugnen på 225 grader
I samarbete med Novis Vita juicer. Jag har fått äran att göra ett samarbete med Novis Vita Juicer – en helt fantastisk juicemaskin som jag testat i en par månader nu
Tärnade rödbetor med stora vita bönor och bladspenat. Låt fräsa en stund och blanda sedan i de färdigkokta stora vita bönorna tillsammans med väl sköljd färsk bladspenat
I salladen blandade vi ner en burk bönmix (kidneybönor, kikärtor, limabönor och vita bönor av märket Bonduelle), vattenmelon, ruccola, gurka, rödlök i tunna skivor och lätt rostade solrosfrön
4-6 portioner 400 g kokta bönor av valfri sort (mixa olika sorter eller välj en sort, jag har använt stora vita bönor) 400 g cocktailtomater 1 gurka 1 röd paprika 0,5 rödlök 1 chili (om du gillar hetta annars uteslut) 1 liten knippe koriander eller persilja Dressing