Den Vita Såsen. Januari 23, 2017 19. 41. Så var det åter vardag igen. Bort med bubblor och spontanitet nu kliver jag upp tidigt och spenderar dagarna med mina miniräknare och siffror
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Bearnaise sås är faktiskt nyttigt. Vi skall äta mer fett för att förbränna fett. Det finns nog inte många saker som är så gott som en hemlagad bearnaise sås
4-5 dl vita bönor (som ensamrätt 5-7 dl). Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Den här glutenfira äpplekakan, där jag förutom den där övergivna potatisen även stoppat i färdigkokta stora, vita bönor som blivit över efter att ha gjort ett pajskal blev en hit
Vispa äggvitan hårt och vänd ned den i laxsmeten. 550 g skinn- och benfri laxfilé1 - 2 msk valfri örtkrydda till fisk - jag tog Singökrydda1 tsk salt3 ägg - varav ett delat i gula och vita½ dl grädde - ev alternativgrädde av havre, soja eller ris