VIspa grädden till den vita chokladmoussen hårt. Sprita en ring runt yttre kanten på tårtbottnen med den vita chokladmoussen och fyll sedan insidan av ringen med bärmoussen
Canon EOS 7D + EFS 18-200 1. 3,5-5,6 IS. Den här tårtan är verkligen barndom för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit den hos mormor och min mamma har också gjort den sedan länge
Pensla en liten långpanna, 20x30 cm, med litet matfett och klä formen med bakplåtspapper. Dela 3 av äggen i gulor och vitor, och blanda potatismjölet med bakpulver
Dela upp äggvitan och äggulan av de 7 äggen i två olika skålar. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 8) Ha i hälften av äggvitan i äggulan och vispa försiktigt. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar. Dela upp äggvitan och äggulan av de 7 äggen i två olika skålar. 5) I skålen med äggvita har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså hälften av sötningen) och vispar vitt och fluffigt tills man kan vända skålen upp och ner. 6) I skålen med äggula har du i 1 msk honung & 1 msk xylitol (alltså resten av sötningen) och vispar med samma visp (behövs ej sköjas eller så) tills äggulorna blir vita och en tjock krämliknande konsistens uppstår. 8) Ha i hälften av äggvitan i äggulan och vispa försiktigt. 9) Ha sedan i resten av äggvitan i äggulan men vik nu försiktigt ner fluffet med en slickepott för att så mycket luft som möjligt ska bli kvar
Vispa äggvitan till hårt skum. Rulltårtsbotten3 stora ägg 120 g socker 7,5 g bakpulver 56 g potatismjöl Valnötsbottnar1 äggvita 45 g florsocker 50 g valnötter som mals Nougatchokladkräm0,75 dl socker 0,75 dl gräddmjölk (hälften hälften) 15 g kakao 150 + 100 g mjuk nougat 35 g smör 8 dl grädde Rulltårtsbotten Vispa vitorna till hårt skum. 1 äggvita
Ta ut chokladkakan ur frysen och bred över den vita chokladen och ställ kallt. Ta ut chokladkakan ur frysen och bred över den vita chokladen och ställ kallt
När den är klar så skär försiktigt längs kanten i springformen innan den lossas (om plastfolie inte använts vill säga), kavla ut den vita chokladen till en lång remsa och placera runt tårtan
Lite bilder från gårdagens kaffekalas, med kakor av choklad och tårta, där jag försökte efterlikna Frödinge Schwarzwaldtårta, som är favoriten, fast med egen liten touch