Vi har en väldigt liten vinbärsbuske med vitavinbär. Då det blev några få klasar så blir det inte mycket om man vill göra sylt, saft eller marmelad så dessa fick fungera som tårttopping
Låt det stelna något innan ni smälter den ljusa eller vita chokladen och rör i oljan. Istället för äpple kan ni ta rabarber, päron, aprikoser, persikor, hallon, blåbär, jordgubbar, vinbär, nötter och mandel istället för pärlsocker
Stor doft av omogen gul melon, vita blommor, en liten anstrykning av vanilj, limezest. Fyllig, smakrik med fint strukturerade tanniner, något torr frukt, röda och mörka bär, svarta vinbär, svamp, kryddor och en mycket lång eftersmak med liten läder ton
Den bestod av chokladbotten, kaffetryffel, svartvinbärsmousse och svartvinbärssylt med vanilj. SvartvinbärstårtaI helgen konstruerade jag den här tårtan och det var en fullträff direkt
Riv den vita delen av citrongräset fint. * Purjolökstarte med löjrom* Kalvfilé med svartvinbärssky och rostade gräddiga rotfrukter* Äppelflarn med ingefärsgräddeLÖJROM - HUSMORS NYÅRSFAVORITViktors nyårsmeny faller mig i smaken av några olika skäl
Som tur är har jag alltid ett stort syltlager hemma där jag snabbt letade upp björnbär och svarta vinbär, rörde ihop, slängde på den vita chokladen och då jag var sugen på det syrliga från citronen rev jag citronskal på mitt zestjärn och blandade med råsocker
Den röda busken ger massor av bär i år medan de vitavinbären är små men många. Här är de fyra sorters vinbär, varav ett är svart och nästan det godaste
Vinbärssylt med persikor Ca. Det finns ju en hel del vinbär nu, här är någonting att göra av dom. Det visade sig vara ett bra par för sylten blev riktigt god
Men jag har ju vinbärslikör på kommande, egenodlad basilika att piffa upp tråkmaten med, ett fång lysande, gula solhattar utanför Glaspalatset och, sedan imorse, en burk sylt på vitavinbär till vintern