Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. Lägg alla grönsaker i en stor konserveringsburk och häll på vinägervattnet
Hacka vitlöken i små bitar. Blanda marinaden till grönsakerna. Stek grönsaker i hög värme börja med att hälla rapsolja, sen häll allt från fatet med grönsakerna
Smaka av med salt, pepparoch pressad vitlök. Under tiden skär man grönsakerna istavar. Lägg grönsakerna i köttgrytan och koka dem under lock ca tio minuter
körsbärstomatermoröttersparrisfärsk gul lökröd lökpurjolökfärsk vitlök (drog upp några färska vitlökar från landen, inte stora men sååå goda)gräslökolivoljasalt och pepparsmörSkiva alla grönsaker och lägg i ett foliepaket (dubbel folie)
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Jag fick en burk paprika och en burk vitlökar av honom och tiggde förstås åt mig receptet. Marinerade eller inlagda grönsaker är väldigt gott som tillbehör till grillat eller på bufféer
Smaksättning kan vara allt från kummin, timjan, chili, enbär, dill, vitlök till senapsfrö. Satsa på syrade grönsaker, isterband, thailändsk fisksås, yoghurt, smetana och liknande
Låt grönsakerna marinera en stund. 12 hackade vitlöksklyftor. 1Pensla grönsakerna med olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Skala löken, vitlöken och morötterna. De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår
Vitlök. Syrade grönsaker är något som gör magen mycket gott. Ge din mage lite syrande grönsaker varje dag och du kommer att göra din mage glad och stärka din tarmflora