Så när jag hittade en sås som baseras på just rostad vitlök så lät det ju riktigt gott. I vår familj är det smått slagsmål om vitlöksklyftorna som legat med potatisen i ugnen
En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i sås med ingefära, gurkmeja, vitlök och örter. Finhacka vitlök, ingefära och gurkmeja och blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
skulle haft dom i en sås, då är dom små bäst. Halvera dom, dressa med olivolja, lite hetta av sambal oelek, och så en halv burk marinerade vitlöksklyftor och lite av marinaden från burken
Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg. Vill du göra en snabb variation på samma tema så byt ut yoghurten i såsen mot Cremé fraiche och klicka såsen ovanpå fisken när du ugnsbakar den så får du en varm sås istället
Skala och hacka vitlöken. Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika
vitlöksklyfta, pressad. Ugnsbakad lax. sås. senap, vitlök och majonnäs. Kall örtsås. vitlöksklyfta, pressad. över laxen och servera med och örtsåsen och kokt potatis
Fräs lök och vitlök på medelvärme i olja tills det fått fin färg. Eftersom torsken får en skvätt vin innan den bakas i ugnen blir det en smaskig sky att ha till och behöver du inte ens laga till någon sås, bra va
Pressa i vitlök och använd en visp för att osten ska "smälta" helt. Såsen. Här tycker jag att såsen alltså kan vara lite åt det söta hållet, för det är så man (vi) brukar göra