Torsdag och soppdag. Tänkte överraska med ännu en soppa. -)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök
1) Skär fläskköttet och vitlöken i småbitar, samt löken i strimlor. Om extra vitlökssmak önskas kan man pressa på vitlöken lite så det knastrar till innan man skär den
Den kalla blev en laxpastrami med dillmajonnäs á la nyaste Masterchef Kira, och för att hålla oss varma i augustikvällen serverade vi en vitlökssoppa med timjan och knaperstekt bacon
mat , recept , vitlökssoppa , soppa , vitlök , tomatsoppa , ägg , pocherat ägg. Det här är ett provlagat och lite modifierat recept från matsajten recept
Det cirkulerar recept i Sverige som lagas med buljong. salt1 förlorat ägg, kan uteslutasOriginalreceptet har ju franskbröd, men det går bra med rågblandningar också
Vi hittade inte den bönsorten som stod i receptet utan använde några andra(vi minns inte vilka). Det här är en soppa vi gjorde i November som vi har glömt att blogga om
Jag skrev i mitt recept på vitlökssoppa att färska ägg inte blir fransiga när man pocherar dem. Hälften räckte till en fyllig vitlökssoppa med ett förlorat ägg i