Tillsättvinet och låt koka ner i några minuter. Det enda jag saknar där är lokalproducerat rödvin. Som tillbehör gjorde jag ugnsbakad blomkål, parmesankål och kantarellsås
Kanske ett glas vintill. Får väl tipsa än en gång om det där goda vinet med den fula etiketten. BBQ-rubbad ryggbiff med prästostslungade sweet potato och chilimayo, 4p. 4 skivor à 180 g ryggbiff. Grilla på direkt värme ca 3 minuter på varje sida till ca 56 C innertemperatur. Baka i ca 30-35 minuter eller tills de fått fin färg. Serveras vid cirka 18°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött. 180 g ryggbiff
Tillsätt mjölet och häll över grädden och vinet. Lättare än att åka in till stan för att köpa mat. Middagen igår stod mannen för och det blev ryggbiff med ugnsstekta morötter och en svampsås
Krämig pannacotta av mjölkchoklad med hallon och ett vitt chokladhjärta. ) Till huvudrätten gjorde jag en rödvinssås som även den är en riktig jackpot, dessutom får man jättegoda vinkokta grönsaker på köpet när man gör denna sås
Att tillaga den på låg värme sen steka på innan servering är årets bästa upptäckt. Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote
Till älgen vill jag tipsa om ett nytt favoritvin – en Château Bouscassé. Jag fick tänka om och äpplena fann till slut sin plats i en kryddig chutney tillsammans med ingefära, kanel, curry och chili
Vi var flera som delade och det gick åt snabbt kan jag lova men jag fick mina två flaskor av Per Mobergs nya vin som lanserades för en dryg vecka sedan
Det är detta vinet ska passa till. Mat och vin i kombination. Hettan är det första som ställer till det. Ett av mina favoritvin skulle passa ypperligt till denna rätt
Dukningen såg ut så här med vitt, guld och vita, krispiga tulpaner. Koka vinäger, krossade vitpepparkorn, hackad lök och dragon i en kastrull tills det kokat ner till hälften