Vitt vin till ryggbiff recept

Ryggbiff med murkelsås

Ryggbiff med murkelsås

Ursprungsreceptet på såsen kommer ifrån , jag har endast lagt till lite vittvin. Häll i en skvätt vittvin
Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

600 g ryggbiff, i bit (gärna hängmörad). Bulgogimarinad4 msk koreansk soja, eller japansk 2 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 1,5 msk ljust muscovadosocker 0,5 päron, rivet 1,5 msk sake, eller torrt vittvin. Gochujanghollandaise250 g smör 1 msk japansk soja 1 msk mirin 3 msk risvinäger 2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1,5 msk vit misopasta 2 äggula 1 tsk sesamolja. Kimchi-ish1 kålrabbi 10 cm rättika 2 msk risvinäger 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 2 tsk fisksås 1 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk färsk ingefära, riven. Shiitake250 g shiitakesvamp 1 msk koreansk soja, eller japansk 1 msk mirin 1 msk sake 2 gemsallad rapsolja, till stekning
VÄLMÖRAD RYGGBIFF MED PRIMA TILLBEHÖR

VÄLMÖRAD RYGGBIFF MED PRIMA TILLBEHÖR

Tillsättvinet och låt koka ner i några minuter. Det enda jag saknar där är lokalproducerat rödvin. Som tillbehör gjorde jag ugnsbakad blomkål, parmesankål och kantarellsås
BBQ-rubbad ryggbiff

BBQ-rubbad ryggbiff

Kanske ett glas vintill. Får väl tipsa än en gång om det där goda vinet med den fula etiketten. BBQ-rubbad ryggbiff med prästostslungade sweet potato och chilimayo, 4p. 4 skivor à 180 g ryggbiff. Grilla på direkt värme ca 3 minuter på varje sida till ca 56 C innertemperatur. Baka i ca 30-35 minuter eller tills de fått fin färg. Serveras vid cirka 18°C till rätter av fläsk-, lamm- och nötkött. 180 g ryggbiff
Svampsås

Svampsås

Tillsätt mjölet och häll över grädden och vinet. Lättare än att åka in till stan för att köpa mat. Middagen igår stod mannen för och det blev ryggbiff med ugnsstekta morötter och en svampsås
3-rätters förlovningsmiddag!

3-rätters förlovningsmiddag!

Krämig pannacotta av mjölkchoklad med hallon och ett vitt chokladhjärta. ) Till huvudrätten gjorde jag en rödvinssås som även den är en riktig jackpot, dessutom får man jättegoda vinkokta grönsaker på köpet när man gör denna sås
Älgryggbiff med kantarellsås och äpplechutney

Älgryggbiff med kantarellsås och äpplechutney

Till älgen vill jag tipsa om ett nytt favoritvin – en Château Bouscassé. Jag fick tänka om och äpplena fann till slut sin plats i en kryddig chutney tillsammans med ingefära, kanel, curry och chili
Biffstek med Per Morberg...

Biffstek med Per Morberg...

Vi var flera som delade och det gick åt snabbt kan jag lova men jag fick mina två flaskor av Per Mobergs nya vin som lanserades för en dryg vecka sedan
Enkel fisksoppa med alioli

Enkel fisksoppa med alioli

Vi drack ett jättegott vittvintill. Häll över vittvin och saffran. Om soppan behöver lite mer syra tillsättsvinägern
Asiatiska grillspett

Asiatiska grillspett

Tips till Valborgs helt enkelt. Grilla dem sedan på hög värme tills de fått fin färg och köttet är klart
Sjömansbiff - Sirène

Sjömansbiff - Sirène

Sjömansbiff, är en svensk klassiker där vätskan består av öl, men testa också våran franska variant Sirène med vittvin istället
Nyårsfirandet

Nyårsfirandet

Dukningen såg ut så här med vitt, guld och vita, krispiga tulpaner. Koka vinäger, krossade vitpepparkorn, hackad lök och dragon i en kastrull tills det kokat ner till hälften