1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
Inläggningslag. västeråsgurka Inlagd västeråsgurka. Inläggningslag. Koka upp ingredienserna till inläggningslagen, låt den koka 10 minuter och häll den sedan över gurkorna
Inlagd Västeråsgurka med krondill & pepparrot. 1 kg västeråsgurka. 1 kg västeråsgurka. Att lägga in (pickla, syra) är ju det perfekta sättet att förlänga säsongen på favoritgrönsakerna
2 kg Västeråsgurka. Borsta gurkorna väl. Saltlag. blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Lägg i gurkorna hela och låt dem ligga i 1 dygn
Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Var noga med att dina burkar är rena så att det inte följer med någon smuts i inläggningen
Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)
Dessutom är det mycket gott med syltlök i inläggningen. DAGENS RECEPT 14-10-12PICKLESPickles är en god inläggning som är utsökt att servera till kall rostbiff eller kassler, men också till varma stekta kötträtter. Ättiksinläggningar har god hållbarhet om de förvaras i högst +12 grader
De förvandlades till en enkel inläggning som just nu står och myser i kylskåpet. Dessa inläggningar håller länge oöppnade i kylen om du nu inte skulle smaska i dig allt på en gång
För några helger sedan var jag på besök i Mariefred och hann förbi bondens egen marknad, som jag gillar så mycket… Fick bla med mig en påse full små späda västeråsgurkor hem… Självklar slank några ner som dom var, men de flesta hamnade i en gigantisk burk, inlagda så vi kan njuta hela hösten