Wasabi sill recept

WASABI SILL

WASABI SILL

Jag brukar alltid göra lite nya smaker på sill varje år och detta året gjorde jag Wasabisill och en Brantevikssill
Vegetarisk Wasabi”Sill”

Vegetarisk Wasabi”Sill”

det blev en wasabi-ingefära variant. Jag har nu sett och hört om vegetarisk sill på flera ställen och var bara tvungen att prova
Dill i sill

Dill i sill

Dillströmming med wasabislungad nypotatisIbland överträffar man sig själv lite grand och idag skippar vi all falsk blygsamhet och lagar den här fantastiskt goda strömmingen
WASABISILL

WASABISILL

Häll av spadet från sillen och skär filéerna i bitar. Blanda sedan i sillen och häll över allt i en burk med lock
SPICY SENAPSSILL MED CRUNCH

SPICY SENAPSSILL MED CRUNCH

Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Lägg sillen och löken i en burk. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt 5-minuterssill, Abba. 1 tsk wasabi
Sverige möter Japan

Sverige möter Japan

Vad kan det bli om inte sill med smak av wasabi och inlagd ingefära. Blanda ut wasabin med lite lite lite vatten, den löser sig mycket bättre i vatten än i creme fraichen
Wasabisill

Wasabisill

Gillar verkligen stinget från wasabin. En till sorts sill från årets julbord. Blanda gräddfil, majonnäs, wasabipaste, ingefära och gräslök
Wasabisill och en enda röra

Wasabisill och en enda röra

chokladpaj med hallontryffel och så wasabisill -. Jo det blev så mycket stök i kök, att jag inte ens upptäckte att jag var mjölig på kinden när jag panikåkte till Ica tio minuter innan stängning, för att köpa ny wasabipasta
Jag bokmärker recepten åt er

Jag bokmärker recepten åt er

En återkommande favorit på bufféborden har varit laxrullar med wasabi, men vill nu testa en ny variant med västerbottenost
Det goda från havet

Det goda från havet

Rökta räkor med wasabicremeröktaräkorwasabi, pulver eller pastamajonnäscreme fraichesalt och pepparBlanda wasabi, majonnäs och creme fraiche

Den härliga sommaren

Om J är med i stugan blir det lite mer lagad mat, när jag är själv äter jag helst kokta, färska byägg, salmalax i kuber som dippas i soja/wasabi, brasilianska ostbollar - Pau de queio och fröknäcke, som jag bakat minst tio satser av under sommaren
3 sorters sill

3 sorters sill

Wasabisill. det blev en wasabi, en skärgårds och såklart morfars klassiska recept. Skärgårdssill. blanda ingefäran sillen och citronskalet i en burk och häll över den svala wasabilagen, låt stå något dygn innan servering
Succésillen från förra året

Succésillen från förra året

Snabb sill med avokado, wasabi, lime och koriander. Rör ihop crème fraiche, majo, wasabipasta, limeskal och -saft, koriander och gräslök i en skål

Sill med japansk touch.

Lägg sillen i en burk och blanda med wasabi och ingefära. ½ tub wasabi. Skölj sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper