Skiva jordgubbar och lägg på wienerbrödet. 1 paket smördeg. 1Falska wienerbröd. 1Tina smördegsplattor. 1Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen. 1Lägg en klick vaniljkräm i mitten av degen. 1Vispa ägg och vatten, pensla wienerbröden
Vrid degen ett kvarts varv så att du har skarven mot dig. Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom
Falska wienerbrödDeg. Blanda länge så smöret blir helt utsmetad i degen. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
Det var också rätt så enkelt att göra dessa, degen ska inte jäsa så det går snabbt också. Nu när jag befinner mig i Danmark så mycket så tänkte jag att det skulle vara passande att bjuda på denna gamla favorit – wienerbröd i långpanna
Vid nästa bak skall jag kavla in aningen mer margarin i degen, samt kavla ut degen tunnare - dessutom skall jag köpa äkta margarin istället för som nu, då jag inte hade äkta margarin hemma, använda mig av milda, vilket ju är relativt mjukt även i kylt tillstånd
Deg. Lägg wienerbröden på plåt med bakplåtspapper. Degen ska bli spänstig men inte elastisk. Pensla dem med uppvispat ägg och spritsa en klick vaniljkräm i mitten på varje wienerbröd
Degen. Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann
Tillsätt ägg/jästblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. 2 längder Deg1 ägg1 msk strösocker1 krm salt 25 g jäst 100 g kallt smör/margarin2½ vetemjöl Fyllning 2½ dl vaniljkrämGlasyr1 dl florsocker1 msk vattenKoka vaniljkräm och låt den kallna. 2 längder Deg
Rör ner hälften av mjölet och blanda till en lös deg. Blanda snabbt ihop till en deg. Platta ut varje deg till en avlång kaka och lägg på fyllningen i en sträng