Wienerbröd deg recept

Berits "wienerbröd" i långpanna

Berits "wienerbröd" i långpanna

Dela degen i två lika stora delar ock kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på ovan nämnda smet och vik degen på mitten
Falska wienerbröd med vaniljkräm

Falska wienerbröd med vaniljkräm

Skiva jordgubbar och lägg på wienerbrödet. 1 paket smördeg. 1Falska wienerbröd. 1Tina smördegsplattor. 1Vik in kanterna mot mitten och tryck till ordentligt annars kommer kanterna att släppa när smördegen värms i ugnen. 1Lägg en klick vaniljkräm i mitten av degen. 1Vispa ägg och vatten, pensla wienerbröden
Hembakade wienerbröd

Hembakade wienerbröd

Vrid degen ett kvarts varv så att du har skarven mot dig. Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom
Falska Wienerbröd

Falska Wienerbröd

Falska wienerbrödDeg. Blanda länge så smöret blir helt utsmetad i degen. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
Danskt wienerbröd

Danskt wienerbröd

Arbeta snabbt ihop degen. Lägg dem på ena deghalvan. Vrid degen ett kvarts varv så att du har den vikta kanten mot dig
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Smula jästen i en degbunke. Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i långpannan
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Det var också rätt så enkelt att göra dessa, degen ska inte jäsa så det går snabbt också. Nu när jag befinner mig i Danmark så mycket så tänkte jag att det skulle vara passande att bjuda på denna gamla favorit – wienerbröd i långpanna
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Tillsätt kall mjölk och knåda ihop till en deg. I går bakade jag Wienerkaka - wienerbröd i långpanna, ett gammalt bortglömt recept
Wienerbröd

Wienerbröd

Vid nästa bak skall jag kavla in aningen mer margarin i degen, samt kavla ut degen tunnare - dessutom skall jag köpa äkta margarin istället för som nu, då jag inte hade äkta margarin hemma, använda mig av milda, vilket ju är relativt mjukt även i kylt tillstånd
Klassiska wienerbröd (spandauers)

Klassiska wienerbröd (spandauers)

Nämligen att göra en wienerdeg och hemgjorda klassiska wienerbröd. En wienerdeg liknar på sätt och vis en vanlig vetedeg, men med flera skillnader
Enkla wienerbröd

Enkla wienerbröd

Arbeta ihop allt till en deg, gärna med hushållsassistent eller elvispens degkrokar. Glasera wienerbröden med hjälp av en tesked
Wienerbröd

Wienerbröd

Deg. Lägg wienerbröden på plåt med bakplåtspapper. Degen ska bli spänstig men inte elastisk. Pensla dem med uppvispat ägg och spritsa en klick vaniljkräm i mitten på varje wienerbröd
Fusk wienerbröd

Fusk wienerbröd

Degen. Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann
Wienerbröd steg för steg.

Wienerbröd steg för steg.

Tänk på att wienerbröd består av flera tunna deg och smör lager. Att göra wienerdeg är inte det lättaste att göra hemma
Wienerbröd på längden

Wienerbröd på längden

Tillsätt ägg/jästblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. 2 längder Deg1 ägg1 msk strösocker1 krm salt 25 g jäst 100 g kallt smör/margarin2½ vetemjöl Fyllning 2½ dl vaniljkrämGlasyr1 dl florsocker1 msk vattenKoka vaniljkräm och låt den kallna. 2 längder Deg
Wienerbröd utan kavling

Wienerbröd utan kavling

Rör ner hälften av mjölet och blanda till en lös deg. Blanda snabbt ihop till en deg. Platta ut varje deg till en avlång kaka och lägg på fyllningen i en sträng
Snabba wienerbröd

Snabba wienerbröd

En egengjord smördeg med massor av smör är fantastiskt gott men tar sin tid att göra, och kavlandet kräver starka magmuskler