Första gången jag använde det recept jag körde med, men goda blev dom. Och mina föräldrar, som kom på fika då wienerbröden stod på bordet, verkade också tycka om dom
Falska wienerbrödDeg. I dag ska dottern ha hand om kyrkkaffet och då bakade jag denna goa winerkakan. Den har jag aldrig gjort tidigare men så enkel att göra
Klicka på lite vaniljkräm på varje ruta, hemmagjord är godast men marsankräm funkar fint. Här kommer ett tips på snabba wienerbröd, bra att ta till om man får oväntat besök eller spontant bjuder över någon på en kopp kaffe och vill bjuda på hembakat
Det blir förstås inte äkta wienerbröd men dom blir gudomligt goda. Nu när jag befinner mig i Danmark så mycket så tänkte jag att det skulle vara passande att bjuda på denna gamla favorit – wienerbröd i långpanna
« Superduperenkel caesarkycklinggratäng Snabba wienerbröd ». Idag är det Kladdkakans dag och nu ska jag äntligen dela med mig av receptet på en fantastisk kladdkaka med extra mycket av allt det goda
Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann
Sätt ugnen på 220 grader. Arbeta in smöret i mjöl, socker och salt. Smula jästen i den kalla mjölken, rör om och låt stå ett tag tills jästen lösts upp
Fusk wienerbröd kanske en del skulle kalla dem men inte desto mindre goda för det. Jag har gjort dem en gång tidigare och de är verkligen underbart goda
Men väldigt goda sådana. När vi hade bakat klart dessa smidiga "bullwienerbröd" så sa jag till barnen, ska vi köra över till Moster Ruth med några stycken