Wienerbröd kammar recept

Klassiska wienerbröd (spandauers)

Klassiska wienerbröd (spandauers)

Här kan man ju välja bland en uppsjö av varianter (kammar, wienerlängd etc. Nygräddade och nyglaserade wienerbröd med hemgjord vaniljkräm
Wienerbröd utan kavling

Wienerbröd utan kavling

Snitta skåror så det bildas kammar. Böj kammarna lätt och lägg på bakplåtspapper på plåt. Vispa äggvitan till fyllningen och blanda i de malda nötkärnorna och sockret
Dagens recept: Wienerbröd

Dagens recept: Wienerbröd

Gör kammar, små kransar eller fyllda längder. Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel

Smördegskammar med lemon curd

Wienerbröd låter fel. Kammar. Vill man sedan ha dem sötare som wienerbröd kan man pudra dem med lite florsocker eller göra en glasyr av florsocker och vatten och ringla över innan servering

Kammar

Böj degbitarna till kammar. Lägg kammarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla kammarna med uppvispat ägg. Grädda kammarna mitt i ugnen ca 8 minuter

Wienerdeg

Nu är det dags att ta ut wienerbröden, kammarna eller kransarna. Grädda wienerbröden mitt i ugnen tills dom fått fin färg i 200-225 grader, ca 10-15 minuter