Gör alltid wienerbrödsdeg av kalla ingredienser. DAGENS RECEPT 14-09-01. WIENERBRÖD. Baka våra frasigt läckra wienerbröd av kavlad smördeg med en fyllning av smör, socker och mandel
Vissa av dessa började även använda wienerbrödsdeg för att göra semlan ännu mer bakelselik. En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning med mandelmassa och grädde
Visst går det att få tag på, men det har kommit innom de sista 20 åren och är ofta en bulle så stor som entallrik och säljs i alla fall i Köpenhamn under namnet ”Onsdags snegl” Den klassiska ”kanelsneglen” i Danmark är en platt, frasig, flagig sak gjord på wienerbrödsdeg… Och alldeles för fet för min smak. 20 åren och är ofta en bulle så stor som entallrik och säljs i alla fall i Köpenhamn under namnet ”Onsdags snegl” Den klassiska ”kanelsneglen” i Danmark är en platt, frasig, flagig sak gjord på wienerbrödsdeg… Och alldeles för fet för min smak