Strimla köttet och purjolöken. Vad sägs om en japansk wok smaksatt med en hemmagjord teriyakisås. Igår var jag iväg på julbord med jobbet, och det var riktigt trevligt
Sedan kan du lägga allt detta tillsammans och gör iordning en kastrull med vatten och buljong. Jag som själv älskar kött tyckte ändå det var kul att testa någonting helt annat, något nytt
Ta upp köttet och lägg i en skål. Marinera med ketjap manis och fisksås. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk rapsolja och stek lövbiffsstrimlorna i 1 minut. Stek squash, lök, salladslök, vitkål, paprika, och chili i en het stekpanna med 2 msk olja
Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttetmed löken
Hetta upp rapsoljan i en wokpanna och häll i köttet inkl. Vad passar bättre än en wokmed ingefära och vitlök uppenbarligen såhär i förkylningstider då alla kommer åter till jobb, skola och dagis
Putsa fläskfilén och skär köttet i tunna skivor. Lägg tillbaka köttet och tillsätt teriyakisås. Wokmed fläskfilé (ca 4 portioner). Hetta upp lite av oljan, lägg i köttet och stek det ca 1 min på varje sida. Wokmed fläskfilé (ca 4 portioner)
Jag lägger köttet i marinad tillsammans med purjolök och champinjoner. Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreansk wokmed glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag