Xilanhua yaoguo chao xiaren - Skalade räkor wokademed broccoli och cashewnötter. chao - woka. Det är dock en autentisk kinesisk rätt som om den lagas med lite känsla och man inte drygar ut med massa sunkiga burkgrönsaker blir riktigt god
Hetta upp olja i en wok för fritering. Jag vill helst ha ekologiska räkor med skal och huvud kvar. Idag trodde jag att jag hade köpt räkor med skal fast utan huvuden men när jag tinade dem märkte jag att de var helt skalade
Hetta upp en stor mängd olja i en wok så varmt det går. Hetta upp ett par matskedar olja i woken. Lägg i alla räkor och woka i såsen i en minut så att smakerna drar in i räkorna
mat , recept , soppa , nudelsoppa , tigerräkor , thailändskt , wokat , wok. Tidigare i veckan hade vi en jättetrevlig grillfest med mycket god mat men jag skäms nästan för att säga att det här var ännu godare
Var försiktig med buljongen så att det inte blir för salt. Nasigoreng Pasta m skink- o broccolisås Blomkålssoppa m varma mackor Kålpudding Wokad scampi m ostronsås *** tigerräkor, skalad en knippe vårlök, hackad 2 vitlöksklyftor, skivade Champinjoner, skivade 2 färska chilin, hackade (eller efter tycker och smak) 1 kruka koriander, hackad 1-2 msk ostronsås thailändsk fläskbuljong (grön påse med en gris på) Värm upp en neutral olja i en wok eller stekpanna (använd inte teflon)