Servera lövbiffen med den asiatiska såsen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g lövbiff 200 g purjolök 1 stor röd paprika Arla® Svenskt Smör 250 g broccolibuketter 250 g äggnudlar 2 msk japansk soja 1 msk pressad lime 1½ tsk salt 2 krm cayennepeppar Asiatisk sås
Jag testade mig på att göra kycklingwok med sötsur sås och det blev riktigt gott och krämigt. Nu gjorde vi med frusna wokgrönsaker, men kan tänka mig att det blir ännu godare om man hackar upp färska grönsaker
Imorse gick det undan med den snabba woken med dess innehåll av fläskytterfilé, lök, vitlök, äggnudlar, squash, morot, vatten, apelsinjuice, mörk soya, salt och peppar
Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås
Blanda sedan i maizena, soja, mango chutney och sweet chilisåsen. Pressa vitlöksklyftan i wokpannan tillsammans med mat eller olivolja och kryddorna innan du lägger i kycklingen och låt fräsa tillsammans tills kycklingen blivit gyllenbrun
oyster sås, Sweet chili och vanlig chilisås. Vad passar bättre än en wok med ingefära och vitlök uppenbarligen såhär i förkylningstider då alla kommer åter till jobb, skola och dagis