Blanda färsen med lök, bacon, ägg, salt och peppar. Arla® Smör&rapsolja spray. Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts, pressgurka och rårörda lingon
Servera med sallad. 125 g Arla® Svenskt Smör. 3 dl ArlaKöket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning 100 g skalade räkor 100 g kräftstjärtar 2½ dl Kvibille® cheddar riven 3 dl ArlaKöket® vispgrädde 3 ägg 1 kruka färsk dill ½ tsk salt 1 krm peppar
Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Arla® Svenskt Smör. Låt såsen koka ca 5 min. Låt såsen koka ca 3 min. 7 dl Arla® mjölk. 3 dl ArlaKöket® riven ost gratäng
Häll på såsen och strö över osten. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja. 2½ dl ArlaKöket® riven ost gratäng. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g blomkål 250 g broccoli 250 g zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 5 dl Kelda® bechamelsås 2½ dl ArlaKöket® riven ost gratäng
Häll tillbaka såsen och tillsätt grädden. Servera med kokt ris. Koka samman 10 min och mixa sedan i en mixer. 1 msk ArlaKöket® Smör-&rapsolja. 1 burk konserverade hela tomater á 400g. 2 dl ArlaKöket® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk ArlaKöket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl ArlaKöket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
Koka upp såsen och lägg ner biffarna. Arla® Svenskt Smör. Forma färsen till 2 biffar per portion. 2 dl ArlaKöket® lätt crème fraiche. Receptet gäller för 4 port 500 g köttfärs 2 vitlöksklyftor 3 msk chilisås ½ tsk salt Arla® Svenskt Smör 2 dl ArlaKöket® lätt crème fraiche 1 tsk grovmalen peppar, t ex - vit- svart- grön- och rosépeppar 1 tsk soja ½ tsk torkad timjan ½ dl vatten
12 dl ArlaKöket® crème fraiche. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl ArlaKöket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Blanda samman övriga ingredienser i en bunke. Servera gärna med kokt potatis och ägg. Häll i en ren glasburk, låt stå minst 1 tim i kyl innan servering. 2 dl ArlaKöket® crème fraiche. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 förp 5-minuterssill à 420 g 2 dl ArlaKöket® crème fraiche 2 dl majonnäs rivet skal och saft av ½ citron ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 dl hackad färsk dill ½ dl hackad färsk gräslök 1 dl röd stenbitsrom