Finland må ligga nära Sverige geografiskt sett, men när det kommer till högtider och mat har de ett gäng specialdelikatesser som lyser med sin frånvaro på det svenska festbordet
Det skulle även ha varit en finskmatbloggare med, men denne fick tyvärr förhinder i sista minuten. Jag är så sjukt tacksam för alla ni som läser den här bloggen, följer mig på instagram och facebook och alla ni som röstade på mig i Matbloggspriset Folkets val här i höstas
Ekologisk Finsk kola och lakritsremmar i mängder från Makulaku. Det känns som jag borde skriva ett längre, matigare inlägg men det är två veckor sedan jag besökte mässan (intrycken bleknar lite)
Eftersom jag varken vill ha gluten eller mjölk i maten så blev det till att modifiera receptet lite. Jag hade en del kålrötter hemma och kom på att finsk kålrotslåda var något som jag hade blivit bjuden på en jul för många år sedan
Precis som de karelska pirogerna så är den finska morotslådan ett måste på familjens julbord. recept, jul, mat, julbord, morotslåda, tillbehör, julblogg, familj) 1,5 dl risgryn
Ett år senare publicerade den finske forskaren Miettinen och hans grupp resultaten från ett liknande experiment i samma tidskrift, men med ett klart negativt resultat
Finsk sjukdryck. Det råder sannerligen sjuktider runtom i landet just nu och jag har några knep som kan vara bra att göra när man känner att man är på G att bli sjuk eller vill motverka att insjukna