Ta ut påsen med inkråm ur kalkonen och spara i kylen till såsen. Använd skyn till gravyn, se recept. Skölj av kalkonen och torka den med hushållspapper
Runt Halloween har vi som tradition att hela familjen samlas och så äter vi helstektkalkon fylld med konjaksäpplen och till efterrätt serveras naturligtvis en amerikansk pumpapaj
Här är pastan utbytt mot smörstekt spetskål och köttfärsåsen som är gjord av kalkonfärs har en kraftig men samtidigt len smak av tomat, vitlök, örter och lite hetta från chili
Medan kalkonen vilar, gör skysåsen. Krydda kalkonbrösten med salt och peppar på båda sidor. Tillsätt resten av smöret och sen alla torkade kryddor samt riven vitlök
Serverakalkongrytan med riset/grynen. Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min. 4 portioner ris/gryn650 g kalkongrytbitar2 msk smör200 g gul lök, 2-3 st200 g majrovor½ zucchini1 grön paprika2 vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl mangochutney1 msk kinesisk soja1 tsk vitvinsvinäger1 tsk sambal oelek1 tråg minimajs, 125 g
Serverakalkongrytan med riset/grynen. Lägg kalkonen i en bunke allteftersom den steks. Krydda ca 650 g kalkongrytbitar med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i en gryta och stek kalkonen i två omgångar på hög värme i 3 min/omgång. Lägg tillbaka kalkonen i grytan och tillsätt 2 dl vispgrädde, 2 dl vatten, 1 dl mangochutney,1 msk kinesisk soja, 1 tsk vitvinsvinäger och 1 tsk sambal oelek. Vänd ner 1 tråg minimajs (125 g) i grytan och låt majsen bli varm, 2-3 min. 650 g kalkongrytbitar
När jag kom hem stekte jag korven i bitar tillsammans med grönkålen för att få en mildare smak, la till lite ekologisk surkål och en klick ekologisk senap
Jag stekte först sidorna i stekpannan i smör och rapsolja på maxvärme och sedan bröstet. Jag var lite rädd att det skulle bli som kalkonen i ”En päron till farsa firar jul”
De har westernhästar, turridning, höns, kalkoner och även highland cattle kor. Eller vilt som levt ett underbart liv för att sedan med respekt och hänsyn hamna hos oss