Www svt 1 gokvall se recept

Mer från SVT recept

Mer från SVT recept

Skala potatisen, skär i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av, pressa och blanda med varm mjölk och smör
Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca á la Tareq Taylor

Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde. Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Toscaglasyr1. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter. 8-10 minuter
Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Ugnsbakade köttbullar med fetaost

Blanda ner resterande ingredienser till köttbullarna i havregrynen. Garnera med färsk basilika och servera med ett gott bröd, sallad eller pasta
Mjukkaka i stekpanna

Mjukkaka i stekpanna

Blanda samtliga torra ingredienser. 1. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Zeinas kalla bearnaise

Zeinas kalla bearnaise

Blanda sedan samman alla ingredienser och låt såsen stå i kylen några timmar innan servering. 1majonnäs. 1schalottenlök. 1vinäger, justera efter smak. 1dragon, torkad. 1persilja. 1senap, dijon eller vanlig. 1socker. 1gurkmeja för färgen, kan uteslutas. 1salt och peppar1
Oknådat bröd i gryta

Oknådat bröd i gryta

1. Dag 1. Du behöver. en ugnsfast gryta med lock. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner vetemjöl och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten
Äppeltosca

Äppeltosca

Ät den som den är eller servera med en klick vispad grädde. Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Toscaglasyr1. Häll den varma toscasmeten över kakan och ställ in den i ugnen igen på 200 grader i 8-10 minuter. 8-10 minuter
Sagolik lökpaj med ädelost

Sagolik lökpaj med ädelost

Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i matberedare. Blanda samtliga ingredienser till sallad just innan servering
Superenkla kardemummakakor

Superenkla kardemummakakor

Blanda dem sedan med socker, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter tills kakorna fått fin färg
Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin

Dubbelmarinerad fläskfilé med citron och rosmarin

Kyl sedan. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna. Servera med örtsås och solgul kamutsallad. 1smör. 1vatten. 1grovt salt, ca ¾ dl. 1rejäla kvistar rosmarin. 1vitlök, skivade. 1grovmald svartpeppar. 1finstrimlad skal av 1 ekologisk citron. 1olivolja. 1nymald svartpeppar. 1finhackad färsk rosmarin1. Sätt ugnen på 125 grader. Gör under tiden marinad 1. Lägg ner filéerna i marinaden och förvara kallt cirka 12 timmar. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före serveringen
Fisk med curry och apelsin

Fisk med curry och apelsin

Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt ris eller potatis och haricots verts
Världens godaste kycklingsallad

Världens godaste kycklingsallad

Gör kyckling (seseparat recept) och krutonger (nedan), eller köp färdigt. Ringla lite dressing över, servera resten vid sidan
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

Se till att alla ingredienser är riktigt kalla. Rör färsen med salt och peppar. Tillsätt grädden lite i taget och sedan äggulorna
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Finriv eller mixa lök, morötter och selleri. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Mazarinkaka med choklad

Mazarinkaka med choklad

Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill. Mördegsbotten1. Förgrädda 10 minuter mitt i ugnen, låt svalna. Fyllning1. Sätt ugnen på 180°. Grädda på falsen ett steg under mitten tills fyllningen just har stelnat, ca 25 minuter. Glasyr och servering1. Låt stelna och skär sedan kakan i bitar, 20-30 portionsbitar eller 40-50 bitar i pralinstorlek. Alternativ 1. På bilden har kakan en rosa glasyr gjord på 2 dl florsocker blandat med 1,5 msk hallonsaft. 1,5 msk hallonsaft
Hela Sveriges smörgåstårta

Hela Sveriges smörgåstårta

Blanda med senap och en fjärdedel av ostkrämen. 1färskost naturell. 1crème fraiche. 1salt. 1vitpeppar. 1ostkräm. 1skinka. 1inlagd gurka. 1äpple. 1purjolök. 1ostkräm. 1hårdkokta ägg. 1hackad persilja (fryst går bra). 1senap (valfri sort). 1ost. 1cocktailtomater. 1gurka. 1hårdkokta ägg, klyftade. 11 kruka sallad eller 2 dl krossade ostkrokar (valfritt)Ostkräm. 1. Spara 1/4 till täcke, ställ i kyl
Ryttarkaka

Ryttarkaka

Större bitar går bra att servera som dessert med bär och glass. Chokladbotten1. Tillsätt resterande ingredienser, rör slätt och häll upp i en långpanna med på ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Häll blandningen på chokladkakan, ställ tillbaka in i ugnen 10 minuter, eller tills kakan fått vacker färg och är lagom kladdig. 1 tsk mald ingefära