Www.arla.se smetana recept

Chili con carne med smetana, koriander och nachos

Chili con carne med smetana, koriander och nachos

1Till servering2 dl smetana (eller crème fraiche) 1 limefrukt 1 kruka färsk koriander. 1 gul lök 2 röda paprikor 1 gul paprika 0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 msk olivolja 500 g nötfärs 4-5 klyfta vitlök 1 burk finkrossade tomater (à 400 g) 2 burk vita bönor i tomatsås (à 420 g) 2 msk koncentrerad oxfond, eller kalvfond 0,5-1 tsk paprikapulver chiliflakes, efter smak salt svartpeppar, nymalen
Råraka med smetana och löjrom

Råraka med smetana och löjrom

Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. 11 dl smetana. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka
Syrad gurka med smetana och honung

Syrad gurka med smetana och honung

Hur underbart är det inte att njuta av egen syrad gurka på Ryskt vis med smetana och honung. Råkar du snubbla över ett par kg importerad Västeråsgurka nu under senhösten (vilket torde vara ganska svårt) så hittar du receptet på syrad gurka här
Färskpotatis med brynt smör, smetana och rödlök

Färskpotatis med brynt smör, smetana och rödlök

Riv pepparrot över potatisen och klicka ut smetana. 11 dl smetana. 150 g smör 0,5 citron 0,5 kg färskpotatis, nykokt 1 cm pepparrot 1 dl smetana 1 rödlök 1 knippe gräslök vitpeppar, efter smakBörja med att bryna smöret gyllene
Ostcrème med kalixlöjrom och smetana

Ostcrème med kalixlöjrom och smetana

smetana eller crème fraiche. Klicka på löjrommen och smetana. Fort var den helgen gjord. Den här veckan laddar vi för muntliga nationella prov och att antal möten
Grönkålschips med smetana, tranbär och apelsin

Grönkålschips med smetana, tranbär och apelsin

Smetana. burk smetana. ihop smetana, salt, tranbär samt apelsinskal och juice i en mixer. burk smetana. Grönkålen har blivit lite trendig igen, man ser den lite här och var i nya tappningar till jul
Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

Låt potatisarna kallna något och toppa sedan med löjrom, smetana, dill och salladslök. 16 msk smetana. 112 potatisar, grovt skrubbade (små) 1 l vatten 2 dl äppelcidervinäger 0,75 dl salt 60 g löjrom (eller annan rom) 6 msk smetana 0,25 knippe dill, plockad och grovt hackad 1 salladslök, finskivadSkiva potatisarna fint, men inte hela vägen igenom
Hasselbackspotatis med smetana och rom

Hasselbackspotatis med smetana och rom

8-12 potatisar (fast sort) 50 g smör flingsalt vitpeppar 1 dl ströbröd matfett, till formen 1 dl smetana ca 40 g stenbitsrom 1 knippe färsk gräslök, hackad
Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök

Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Våfflor 75 gram Mat & Bak smör 250 gram fast potatis 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 3,5 dl standardmjölk Topping 1 st röd lök 1 kruka(or) färsk gräslök 80 gram amerikansk löjrom 2 dl smetana Köp receptet