Tropisk sorbet med nyttiga acerola och Hallon och blåbärs yoghurtglass. Har du inte glassmaskin så bara rör ihop och häll upp i glassformar, funkar det med
För att svalka mig själv gjorde jag en lättgjord Yoghurtglass med smak av hallon. 100 gram hallon. Fördela allt i en glassmaskin, och kör i ca 10 minuter. 100 gram hallon
Blanda väl Kör i glassmaskinen eller frys blandningen i 3-4 timmar (rör om några gånger första timmarna). Vid serveringen kan du använda 200 g blåbär eller hallon
Förra sommaren gjorde jag oräkneliga varianter av frukt- och yoghurtglass vilka Vera älskade. Trots att jag lagar mycket mat så äger jag inte särskilt många köksapparater, som exempelvis en glassmaskin
Jag hade egentligen tänkt göra avokadoglass med hallon, men efter flera larm på sistone har jag blivit lite nojig kring frysta hallon och vill gärna koka dem först, så det fick bli en yoghurtglass istället
Jag har en glassmaskin, men vi har tyvärr ingen frys. Om man inte har turen att ha massvis med smultron hemma går det förstås lika bra att använda jordgubbar, hallon eller blåbär
Yoghurtglassen 4 dl naturell yoghurt 2 tsk vanillinsocker 3 msk florsocker 2 bananer 1 pressad apelsin 1 pkt Hallon och Blåbär, 200 g Blanda bananerna med apelsinsaften i en mixer eller matberedare. Frys glassblandningen i en form i frysen, 3-4 timmar eller i en glassmaskin, 20-30 minuter
Kör smeten i en glassmaskin. Yoghurtglass. Hallonsås. Koka ihop hallon och florsocker i en kastrull. Servera fondanterna direkt från ugnen med en kula glass, hallonsås, hallon och eventuellt några myntablad