Gör en tzatziki av gurka, yogurt och vitlök och smaka av med salt och peppar. olja, salt, peppar, kryddor (har du inte färska går det alldeles utmärkt med torkade), soja och citron
1 kg kalkonfilé3 dl creamfraich1 msk diljonsenapsalt, pepparRingla över olivolja med citron, Kan ersättas med pressa lite citron över + olivoljaRingla över olivolja med pepperoni, Kan ersättas med chiliflakes + olivoljaRingla över gluten fri sojaI slutet(när det är ca 15 min kvar, samtidigt som du sätter in broccolin i ugnen) häll,över ca 1-2 dl grädde för ev mer sås. Kan iofs tänka mig turkisk yogurt med nötter, hallon och blåbär med, kanske lite riven 86 % choklad över
Här lagar jag laxfilé i ugnen kryddad med lite citronpeppar och gräslök när det är klar. I den har jag hackad rödlök, citron, gräslök och citronpeppar, salt och peppar
Värm yogurten fingervarm och slå i ett filter för att rinna av under tiden riset kokar. Lägg på laxfiléerna, salta och peppra och pressa lite citronsaft över