Ytterfilé temperatur recept

Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Detta recept går naturligtvis att göra på vilket vilken större filé som helst, såsom t ex ytterfilé från vildsvin, kron- dovhjort eller filé från vanlig nöt
Helstekt ytterfläskfilé med champinjonsås & klyftpotatis

Helstekt ytterfläskfilé med champinjonsås & klyftpotatis

Detta var andra gången som jag tillagade just ytterfilé och den blev alldeles perfekt. Den stora hemligheten till ett saftigt kött är att på låg temperatur tillaga köttet till dess optimala innertemperatur
Ett måste på buffébordet !

Ett måste på buffébordet !

Med jämna mellanrum villa jag ha en god rostbiff, ytterfilé, fransyska eller innerfilé. Köttet ska innan tillagning tas ut ur kylen i god tid, få ligga till sig i rumstemperatur och torka upp

Pepparstekt Ytterfilé

När temperaturen uppnåtts så ta ut köttet och låt vila i folie ca 10min. Dela 600gr Fläskytterfilé. Recept
Rullad på fläskytterfilé

Rullad på fläskytterfilé

Jag tillagar alltid kött på en låg temperatur i ugnen så det kan inte vara det som är felet. Fläskytterfilé är en ganska tråkig styckningsdetalj tycker jag
We're having... vildsvin... tonight!

We're having... vildsvin... tonight!

Eftersom jag råkar veta var hon fick receptet ifrån ( Allt om Mat ) och jag faktiskt hjälpte till med tillagningen av rätten presenterar jag stolt vildsvinsytterfilé med asiatisk touch
Håkans festliga, förberedda nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga, förberedda nyårsmeny med bästa bubblet

800-1 000 g lammracks eller 600 g ytterfilé av lamm. vid en innertemperatur på 55° är köttet rejält rött, vid 58-60° rosa, vid 65° mer genomstekt. Ta ut köttet, höj temperaturen till 225° och baka potatisen mitt i ugnen ca 15 min. Smeten ska tjockna, men var försiktig så temperaturen inte överstiger 85°, för då kan äggulorna koagulera. 800-1 000 g lammracks eller 600 g ytterfilé av lamm

Marinerad ytterfilé med äpple och curry tzatziki

) Jag gjorde en jättegod marinad till ytterfilén och den blev supergod. Lägg över i en ugnsform och häll över resterande marinad, låt köttet komma upp i en temperatur på ca 70 grader

Kotlettrulle med krämig fyllning.

Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 175°, ca 25 min till 70° inner temperatur. 800 g utskuren kotlettrad/ytterfilé

Grillad fläskfilé

Dra av marinaden från spisen och lägg i fläskköttet – gärna innerfilé eller ytterfilé - som skall marineras fruset och låt det marineras i minst 4 timmar. Grilla det sedan i ett stycke till en inner temperatur på 70 – 72 grader