Ytterlår nöt gryta recept

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Mitt dessertförslag blir alltså färsk frukt och några nötter.  Hennes bästa idé är hur man planerar att laga grytan dagen innan, vilket kanske gör den ännu godare
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Fräs dem lätt och lägg över i grytan
BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

BIFFGRYTA MED GRÖNSAKER

Ett exempel är att köpa innanlår eller ytterlår från nöt, vilket är det som vanligen används för att göra lövbiff (om jag fattat det hela rätt)
Trädgårdsmästargryta

Trädgårdsmästargryta

ytterlår eller högrev. Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis
Köttgryta med julens kryddor inspirerad av Nordafrika

Köttgryta med julens kryddor inspirerad av Nordafrika

högrev, ytterlår el. Det blev en riktigt god och mustig gryta med massa tillbehör. högrev, ytterlår el. Samtidig så fräser du lök, vitlök, chili, ingefära och gurkmeja i olivolja på medelvärme i den gryta som du ska koka allt i
Kebab på mitt vis!!!

Kebab på mitt vis!!!

Jag använde mig av ytterlår av nöt. från nöt. Bryn (hela biten) köttet på alla ställen i smör i gryta. * ca 800 gr ytterlår från nöt. ca 800 gr ytterlår
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Lägg svamp och bacon i grytan och sjud några minuter
Bɶff à la blond

Bɶff à la blond

Idag har vi gjort Boeff a la blond eller Nötkött i kokt öl efter recept ur Joanne Harris & Fran Wardes Det franska köket
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

För första gången har jag gjort boeuf bourguignon, eller burgundisk gryta, efter inspiration från flera kokböcker
Het på gröten...

Het på gröten...

Jag använde ytterlår av nöt men det går lika bra att använda billigare delar, eftersom den ska koka så länge att det blir mört hur som helst

Boeuf Bourguignon

ytterlår av nöt. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand. Fräs dem lätt och lägg över i grytan

Höstgryta

Bryn köttet i en stor gryta i en rejäl klick smör. Hacka paprikan ovh strimla purjon och tillsätt i grytan

Boeuf Bourguignon

Dela högrev, ytterlår eller fransyska av nöt. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Fräs dem lätt och lägg över i grytan
Gulasch & fusksurdeg

Gulasch & fusksurdeg

vill man så kan man även blanda ner lite nötter och torkad frukt. Det ÄR en god gryta på alla sätt och vis

Köttgryta i Crock Pot

Använd köttdelar som behöver tillagas under lång tid, som till exempel fransyska, lägg, högrev, grytbitar och ytterlår

Viltgömma

innan- eller ytterlår). Fräs champinjonerna och blanda ner i grytan. Tina den frusna köttbiten försiktigt, lagom mycket för att kunna skava millimetertunna skivor kött