Ytterlår nöt ugn recept

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Mitt dessertförslag blir alltså färsk frukt och några nötter.  Varva potatis lök och biffar i en gryta med ugnssäkert lock
Klassiskt dillkött

Klassiskt dillkött

Nu använde jag ytterlår av nöt den här gången, grytan går att göra med nötkött, kalv, fläsk (tex fläskkotletter) eller till och med kyckling, det är ju liksom såsen som är grejen här…
Trädgårdsmästargryta

Trädgårdsmästargryta

ytterlår eller högrev. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. 400 g tunna skivor nöt
Bɶff à la blond

Bɶff à la blond

Idag har vi gjort Boeff a la blond eller Nötkött i kokt öl efter recept ur Joanne Harris & Fran Wardes Det franska köket
Tjälknöl / Tjälknul

Tjälknöl / Tjälknul

Här tjälknöl av nötytterlår. Tjälknölen är Medelpads nya Landskapsrätt och receptet upptäcktes då en frusen stek glömdes i ugnen då den skulle tinas på låg temperatur
Surstek från 1700 talet i modern tappning.

Surstek från 1700 talet i modern tappning.

Den gammaldags sursteken är ett fint exempel på vad marinering kan göra, det blir en mör och god stek av ofta ganska så hårda bitar som märgpipa och ytterlår av nöt
Gulasch & fusksurdeg

Gulasch & fusksurdeg

vill man så kan man även blanda ner lite nötter och torkad frukt. Ställ in en form med vatten på ugnens botten och pensla även brödet med vatten

Viltgömma

innan- eller ytterlår). Häll över blandningen i en ugnsform och täck med riven ost. Gratinera i ugn ca 20 min

Tjälknul

Norrländsk tjälknul görs av fryst kött som steks otinat i låg ugnsvärme och därefter läggs i en kryddad saltlag