Ytterlår älg recept

Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår.
 Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

Mustig viltgrytaGrytan kan lagas av vilket klövvilt man vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin och av kött som ska koka länge, framdel eller ytterlår. Fruktig smak får grytan av balsamvinäger och kryddighet frå pepparfrukt, stjärnanis och kanel. Med fördel kan grytan lagas dagen före servering.

benfritt kött av bog eller ytterlår. 18 person(er) Ingredienser 1,5 kg benfritt kött av bog eller ytterlår 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 75 g rotselleri 1 röd spansk pepparfrukt 2 msk smör 2 msk neutral olja 1 kanelstång 2 stjärnanis 1 lagerblad 1 dl strösocker 1 dl balsamvinäger 5 dl vatten 5 msk koncentrerad kalvfond 2 msk Maizena majsstärkelse Tillbehör 300 g broccolibuketter potatismos, med svamp  Mustig viltgryta 1
Älgrulader

Älgrulader

500 g ytterlår av älg. Sätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i tunna skivor (det går lättast om fryst kött halvtinas)
Tårta med rökt viltkött

Tårta med rökt viltkött

Jag använde rökt älghjärta till fyllningen och fint skivat rökt ytterlår från dovhjort till dekorationen
Älgpaté

Älgpaté

Ner med lök, älg, bacon, äpple, äh va tusan, ner med kycklinglevermoussen också i köttkvarnen. 500 g ytterlår av älg. Älgpaté 500 g ytterlår av älg 200 g kycklinlevermousse 120 g jägarbacon 1 äpple 150 g gul lök 1 ägg 1 dl creme fraiche färsk timjan, en halv kruka och finhackad oregano, kanske en msk torkad salt, kanske knappt en matsked, peppar 3-4 nävar förvällda gula kantareller smör och olja. 500 g ytterlår av älg. 500 g ytterlår av älg

Zlatan och älgens ytterlår.

Efter att de småländska skogarna än en gång hade levererat råvaror i form av ytterlår av älg så gav sig trion ut för att proviantera resten av middagen

Älg, Vildsvins kebab

600 gram Älg eller vildsvinstek av innanlår, ytterlår eller stor bogdel , smör till stekning. Blanda ingredienserna till såsen väl, ställ in i kylen och låt dra under tiden du tillagar köttet och svampen

Rimmad rulle på älg med kålrotsjulienne

1 kg rulle av älg.  Koka upp vatten, salt och socker till lagen och låt kallna. Lägg köttet i en bunke och häll på lag så att det täcker helt
Ugnstekt älgytterlår

Ugnstekt älgytterlår

Fick ett tips om att dela köttbiten i filéform innan tillagning så det provade vi igår med vår ytterlårsbit
Grillad älgytterlår i marinadsås

Grillad älgytterlår i marinadsås

Ytterlår från älg ca1-1,5kilo. börja med att ta fram en fryspåse, salt kryddpeppar mald vitlök pressad, olja tex raps, tillsätt chilisås o soja o olja, blanda allt i påsen, med älgytterlåren bitarna vänd upp o ner så marinaden blandas med köttet, låt stå i kylen ca två tmmar, ta fram folie o lägg ner köttet , blanda grönsaker o lök, rulla ihop så det blir väl inpackat, sätt på grillen, grilla på mitten vänd efter 15-20 minuter kolla o vänd köttet tills det blir färdigt, serveras med potatissallad o varför inte en kall öl till, mycket god rekommenderas till vårgrillarna
Tjälknöl

Tjälknöl

högrev av älg. Sätt in den frysta köttbiten i kall ugn. Värm ugnen till 100 grader. Stick in en köttermometer efter 2-3 timmar när köttet tinat
Mustig viltgryta

Mustig viltgryta

Denna härliga viltgryta kan du laga av vilket klövvilt du vill, älg, hjort, rådjur eller vildsvin. 1,5 kg benfritt kött av bog eller ytterlår

Älgrullader med bacon och äpple

Vid ett efterlängtat besök i helgen i helgen som gick tog vi upp ett innanlår som varit kvar i frysen sedan fjolårets älg som bärgades, då jag deltog på älgjakt utanför Härnösand i Vålånger Överskogs jaktlag
Att koka chili

Att koka chili

Eftersom jag har dom möjligheterna använde jag älg och då främst bogbladsstek där benet skars bort och de lite grövre delarna från ytterlår
Portergryta

Portergryta

Porterbiff500 g finskuret ytterlår av älg  8 schalottenlökar3 dl vispgrädde2½ dl porter  vetemjöl5 msk svartvinbärsgelé8 krossade enbär1 tsk timjan1 krm svartpeppar1 köttbuljongtärning2 msk japansk soja1 msk  smörfärsk timjan Skala lökarna. /Åsa 500 g finskuret ytterlår av älg 8 schalottenlökar

Älgskavsgryta

900 gram ytterlår , (tex älg). 1)Skiva så tunna skivor du kan av köttbiten och fräs sedan i wookpannan tills de fått lite färg