Blanda dom torra ingredienserna i en skål och häll i äggsmeten,. Inte alla vill stå inne i köket och envisas med komplicerade kakor eller vänta på att bullar ska jäsa, men många vill ändå ha en kaka till kaffet, då är rulltårta lösningen
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Jag gjorde en glutenfri variant idag med kokos. Rulltårta går verkligen snabbt att baka och innehåller ingredienser som du ofta har i skafferiet
Blanda dom torra ingredienserna i en skål och häll i äggsmeten, vispa ihop på lägsta effekt på elvispen och vispa inte mer än du behöver, det ska precis vara blandat och klumpfritt
Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken. Så bakar jag själva rulltårtan med både mandel- o potatismjöl + färskmalen kardemumma så blir den glutenfri med
Vispa äggen riktigt pösiga och fluffiga med elvisp. Rulltårtan är glutenfri, men kan också lätt göras laktosfri med laktosfri färskost och laktosfri eller mjölkfri choklad
Sikta ned de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om så att allt blandar sig. Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål
Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda glutenfri mjölmix och bakpulver i en separat skål. Vänd/blanda försiktigt ner mjölblandningen och mjölken i äggblandningen
Sikta ned de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om så att allt blandar sig. Mät upp kakao, potatismjöl, glutenfri mjölmix och bakpulver i en skål
Vispa ägg och socker pösigt. Jag har redan fyllt frysen med havrebollar och kanelbullar men nu ligger det även en supergod drömrulltårta och väntar i frysen
Vispa ägg och socker pösigt. Rulltårtan går ju att förbereda innan ( går dessutom bra att frysa), liksom grädden, så det enda man behöver göra innan servering är självaste dekorationen av mandarinklyftorna( barnsligt gott