Ägg och persiljesås recept

Lättrimmad torsk med ägg och persiljesås

Lättrimmad torsk med ägg och persiljesås

Pocherad lättrimmad torsk med äggochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Fisk med ägg och persiljesås

Fisk med ägg och persiljesås

Lägg fisken i en ugnsfastform och krydda med salt och peppar. Halvtina fiskblocket och skär det i fyra bitar
Ägg- och persiljesås till fisk

Ägg- och persiljesås till fisk

Innan servering tillsätt hackade äggoch persilja. Supergod och enkel. Supergod och enkel. 4 port1 msk smör3 msk mjöl2 ½ dl matlagningsgrädde2 dl vatten1 fiskbuljongtärningpeppar3 kokade ägg1 knippe persiljaSmält smöret och vispa i mjölet, späd med grädde och vatten och låt koka upp med buljongtärningen
Torsk i ägg- och persiljesås

Torsk i ägg- och persiljesås

Börja med att koka äggoch hacka äggenoch persiljan, samt dela torskfilèen i fyra bitar. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör
Torsk med ägg- och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås

Krydda med salt och peppar, ochlägg i fisken i bitar. Vispa ut mjölet med mjölken i en kastrull, och koka upp under omrörning
Torsk med ägg- och persiljesås

Torsk med ägg- och persiljesås

Skala och hacka äggen. Koka upp fiskbuljongen med grädden, stjälkarna, lagerblad och kryddpeppar. Rör då och

Torsk med ägg- och persiljesås

Skala äggenoch grovhacka eller mosa lätt med en gaffel. Koka äggen, hårdkokta. Ibland händer det att någon klickar på “bidra” länken där uppe och skickar in ett recept
Saltlånga med ägg- och persiljesås

Saltlånga med ägg- och persiljesås

Börja med att koka äggenoch hacka dem. Ägg- ochpersiljesås. Jag trodde först det var lutfisk men saltlånga är torkad och saltad och lutfisk torkad och lutad
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- ochpersiljesås är en riktig svensk klassiker. Såsen, som egentligen bara är en bechamel, kan förberedas och sedan bara röra i äggenoch persiljan när det är dags att servera

Torsk med ägg- och persiljesås

Tillsätt äggenoch den frysta persiljan strax före servering. Koka äggen till såsen. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjöl och fräs under omröring

Torsk med ägg- och persiljesås

Tillsätt äggenoch den frysta persiljan strax före servering. Koka äggen till såsen. Serveras med Findus sparris och kokt potatis
Jillans torskrygg med ägg- och persiljesås

Jillans torskrygg med ägg- och persiljesås

Servera torsk med slantade morötter och kokt potatis med ägg- ochpersiljesåsen till. Något jag inte gillade särskilt mycket när jag var liten var torsk ochäggsås