Lägg sparrisen (eller broccolin) i botten på en ugnsfast form. Jag har tidigare gjort den här lax- ochräklådan från Skaldeman med sparris, men den blir ju för trälig när den har varit i frysen, så jag rekommenderar att byta ut sparrisen till broccoli om ni inte tänker äta upp allt på en gång
Vispa ihop resten av grädden med äggulanoch rör ned. Lägg fyllning i mitten av en plätta (pannkaka). Och här kommer några tips på varmrätter till nyårs
Servera med sallad och bröd och gärna ett glas vitt. Ca 400 g räkor5 kokta ägg5 skivor franska (som jag skivar till krutonger)Dill, färsk eller torkadOstsås. 3 dl mjölk 100 g smörmjöl till att reda såsen med Ca 1 dl riven ostLägg kokt skivat ägg på botten av en smord ungsform, strö sedan över räkor och häll sedan över ostsås med dill i och sist brödkrutonger och , in i ugnen på ganska hög värme så brödet får färg, färdigt. 5 kokta ägg
Bottna en ugnsform med de skivade äggen. Strö på räkorna och denfinklippta dillen. Gratinera lådan i 225 grader ugn ca l5 min tills brödet är rostat ochrättten genomvarm. 7 ägg
Skala och skiva äggenochlägg dem i en ugnsfast form. Häll över grädde och strö över riven ost. Lägg i räkorna och låt dem fräsa i curryn hastigt tills de är gula