Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Skånskäggakaka äter man kanske bäst på Brösarps gästgiveri. Pröva mitt recept och fräs äppleskivortill - även om det intetillhör det klassiska
Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Vispaihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Låt den glida ner istekpannanigen och grädda ett par minuter på andra sidantills den fått färg
Låt äggakakanförsiktigtglidatillbakaistekpannan med stekytan uppåt. Äggakaka är väldigtskånskt men detta recept har influenser från Danmark där Saras gammelmormor ”mormor Greta” arbetade som ung
Smält smöret i en stor stekpanna som tål ugnsvärme, häll i smeten och rör i botten så att den stelnar litei taget, när hälften har stelnat ställ i pannan i ugnen och låt den stelna
Fortsätt så tillsäggakakan har stelnat. Äggakaka är en skånsktraditionell rätt som påminnerlite om ugnspannkaka, väldigt populärt bland gästerna ute på Österlen i sommar
Jag har velat prova recepten som Tareq Taylor bjöd oss bloggare på när han release sin nya kokbok, se inlägget om eventet här och i fredags blev det skånskäggakaka och förberedelse för långkoket på Högrev