Stekytorna kryddade jag med flingsalt. Krämig potatisgratäng, älgfilé och kantareller. Filén stektes i smör och rapsolja till dess att det var perfekt enligt vår smak, medium för sonen och mer välstekt för mig
Svampsåsen är inspirerad av en kantarellsås vi fick på nyår men då jag inte hittade några kantareller i affären valde jag champinjoner och gjorde lite andra små justeringar
Salta och krydda runtom med peppar och timjan. Bryn filén i en het stekpanna med smör. Späd med viltfond, vatten och grädde efter hand tills såsen tjocknar
smörstekta kantareller att servera tillsammans med köttet. Med anledning av vårt jubileum ordnade jag en trerättersmiddag som fick en liten kärlekstvist eller samtliga rätter dekorerades med hjärtan ska jag väl säga
(Massor med annat också så klart men det är här mina godaste matminnen är. Älgjakten är i full gång, våra matbutiker har börjat sälja färskt viltkött och om man inte har en pappa som ränner i skog och mark så kan man köpa både gula kantareller och trattkantareller, i alla fall i Stockholmstrakten
Slutligen bryn köttet tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Bryn kantareller till fin färg. Smaka av med salt och peppar, servera gärna med potatismos