ställ in den i ugnen på 125 grader och ta ut den när inner temperaturen är 60 grader. Börja med att göra en kryddblandning av enbär, rosmarin och rosepeppar och kör detta i en mixer så att allt finfördelas
Om du har en mindre/tunnare köttbit så välj en lägre temperatur. Skölj av köttet och torka av, stick in en termometer och låt sedan gå till en innertemperatur på 47-50 grader. Baka av på 225 grader till önskad innertemperatur
Ta fram älgfileén i tid och låt den ligga framme tills den blir rumstempurerad. När köttet har nått sin temperatur så ska den vila i tio minuter ( och då ökar den ytterligare i temperatur)
Därefter ökade jag temperaturen till 225 grader. Neper eller rovor/majrova som vi kallar dem i Sverige har glömts bort, en gammal Nordisk kulturväxt med mycket smak
Lägre temperatur ger längre tillagningstid med också ett safttigare kött. Rumstemperera köttet (dvs låt köttet ligga framme i rumstemperatur ca 1 timme innan det tillagas). Jag tog ut köttet när innertemperaturen var ca 58 grader då det är ordentligt rosa
Lägre temperatur ger längre tillagningstid med också ett safttigare kött. Rumstemperera köttet (dvs låt köttet ligga framme i rumstemperatur ca 1 timme innan det tillagas). Jag tog ut köttet när innertemperaturen var ca 58 grader då det är ordentligt rosa
Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart