Älgfile temperatur recept

Älgfile med klyftpotatis

Älgfile med klyftpotatis

ställ in den i ugnen på 125 grader och ta ut den när inner temperaturen är 60 grader. Börja med att göra en kryddblandning av enbär, rosmarin och rosepeppar och kör detta i en mixer så att allt finfördelas
Vild Wellington på älgfilé

Vild Wellington på älgfilé

Om du har en mindre/tunnare köttbit så välj en lägre temperatur. Skölj av köttet och torka av, stick in en termometer och låt sedan gå till en innertemperatur på 47-50 grader. Baka av på 225 grader till önskad innertemperatur

Älgfilé med frasig potatisbakelse och rödvinssky

Ta fram älgfileén i tid och låt den ligga framme tills den blir rumstempurerad. När köttet har nått sin temperatur så ska den vila i tio minuter ( och då ökar den ytterligare i temperatur)

När är köttet klart?

Oavsett om man tillagar köttet på grillen, i ugnen, stekpanna eller kanske i en Sous Vide så ska man alltid gå på innertemperaturen för att avgöra om köttet är klart