Lägg i rotfrukter, lök, äpple och enbär. Krydda steken med timjan, rosmarin, salvia, peppar och salt. Skala och skär rotselleri, morötter, palsternackor och lök i cm stora bitar
Tänkte jag skulle bjuda på receptet på den smarriga älgsteken vi gjorde i söndags. 4 portioner Ingredienser 1 kg älgstek • salt och nymalen pepparsmör till stekning • 1 st morot • 1 st gul lök0. 5 st purjolök • 3 dl kalvfond • 2 dl rödvin2 st lagerblad • 1 kvist färsk timjan6 st enbär • 5 dl vispgrädde Tillagning Putsa steken först och bind upp den vid behov. 1 kg älgstek. 6 st enbär
1 Putsa älgsteken och torka av den med hushållspapper. 2 Blanda olivolja, rödvin, vitlök, enbär och örtkryddor till marinad. 4 Torka av älgsteken och salta den runtom. 5 kg älgstek. 1 tsk enbär
Lägg rosmarinkvistar på älgsteken, salta och peppra. Lägg i enbären. 1 kg älgstek. 13 enbär. 1Servera med enbär- och kantarellgryta, lingonchutney samt kokt potatis
Krossa örter, enbär och vitpeppar till ett fint pulver i mortel, blanda väl med saltet. Jag marinerar ofta kalkonbröst när jag är i Turkiet, här har jag använt älgstek
Tänk på vad som finns runt älgen i skogen, enbär, tranbär, blåbär t ex. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. enbär 5 dl matlagningsgrädde. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 1 kg älgstek. 6 st enbär
1 kg älgstek. 16 enbär. 11 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 dl kalvbuljong 2 dl rödvin 2 lagerblad 1 kvist färsk timjan 6 enbär 5 dl vispgräddeGnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter
några torkade enbär, om du har. några torkade enbär, om du har. Mitt populäraste blogginlägg någonsin är ett recept på älgstek från 2011. 1,5 kg djupfryst älgstek
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar
Älgstek1 kg älgstek benfri salt peppar 1 morot 1 gul lök 0,5 purjolök 3 msk tomatpuré 2 lagerblad 1 kvist timjan 6 enbär 0,5 l vatten smör, att bryna i. 1Kantarellsås sky (från älgsteken) 5 dl vispgrädde 1 l kantareller smör, att fräsa i salt peppar