Servera såsen till älgsteken. Fräs i hälften av smöret tills nästan all vätska kokat in. Koka på svag värme cirka 10 minuter, rör om då och då. 5 kg älgstek
Koka upp den under omrörning tillsammans med redningen av vatten och vetemjöl. älgstek. Låt steken bräsera (koka färdigt) under lock tills innertemperaturen i köttet är 75°. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 4 minuter
Servera tunt skivad älgstek med grönsaker, blomkålsmos och gräddsås. Koka i cirka 20 minuter tills blomkålen är helt mjuk. Ta ut älgsteken och låt köttet vila minst 15 minuter i folie. 1 st älgstek
Lägg rosmarinkvistar på älgsteken, salta och peppra. 1 kg älgstek. 1Koka upp och häll i grädden och soja. 1Koka potatis. Lägg i alla övriga ingredienser och koka cirka 10 minuter
Potatisen kokas och serveras och äts med skalet på. Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
Koka ihop lagen och låt den kallna. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Rör om och låt såsen koka ihop en stund. Gnid in älgsteken med rikligt med salt och peppar. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. Låt grytan sjuda sakta i 45–60 minuter tills älgsteken blivit mör. Ta upp älgsteken, linda in den i aluminiumfolie eller blött smörpapper och låt den vila i 15 minuter. 1 kg älgstek
Låt koka ihop någon minut och ta pannan från värmen. Matveterisotto (4 pers)2 dl matvete4 dl vatten1/2 buljongtärning (jag brukar använda kycklingbuljong)1 rödlök2 vitlöksklyftor7-8 soltorkade tomater1 dl matlagningsgrädde1 dl riven parmesanost1/2 dl hackad persiljaKoka upp vattnet med buljongtärning. Tillsätt matvete och låt koka på svag värme under lock i ca 15 minuter