Den här smarriga tjälknölen gjorde jag till julbordet. Tjälknöl är inget som man bara slänger ihop sådär, det krävs en del planering och kanske även lite nattvaka om man har den i ugnen under natten som jag hade
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Närmare bestämt en tjälknöl på ren. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. 1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttet i en ugnsform, stick in termometer i den tjockaste delen och ställ in på 62 grader för medium
Recept på Tjälknöl. Min bror sade att tjälknöl kan bli som leverpastej, om man använder rådjurskött, men det blev inte min tjälknöl som jag lagade på rådjur en gång
Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
I veckan lagade jag till världens godaste tjälknöl. Tjälknöl, tjälknul eller tjälaknul är ursprungligen en norrländsk maträtt bestående av djupfryst kött, vanligen älgkött, som ugnssteks på låg värme
Sätt ugnen på 225°C. Skala potatis och rotfrukter och skiva dem tunt, gärna i matberedare. Blanda alla ingredienser utom den rivna osten i en stor bunke, det är enklast att använda händerna