Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött
) Jag har länge varit nyfiken på att göra äppelchutney, och den gjorde mig inte det minsta besviken. Lägg löken ochchilin i en panna eller kastrull med olja
Jag, Marianne och Karin och vi tog oss an fläskkorv medäppelchutney. Två smaksättningar skulle vi göra och den ena blev efter Evas recept och sedan ville jag ta i lite medchili, ingefära, koriander och äpple i den andra
Potatisar, morötter och rödbetor, olja, saltåpeppar Ett stycke benfri kotlettrad Ett gäng kantareller Några matskedar äppelchutneymedchili, kanel ochingefära Någon deciliter kycklingbuljong (egentligen överbliven miso+soya-buljong som jag kokade kyckling-tsukune, typ frikadeller, i tidigare i veckan
Fräs lök medchilioch torkade kryddor på låg värme i olja tills löken mjuknat. När jag startade bloggen hade jag aldrig direkt fotat med systemkameran, vi åt mycket samma mat här hemma och jag hade inte tillräcklig inspiration för att orka prova alltför mycket nya saker