Äppelchutney med ingefära recept

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Solbackens Äppelchutney med ingefära

Smaka av med lite salt & peppar. Tillsätt ingefäran och fräs runt, häll över vatten och socker. 6-8st Äpplen, vi använde våra egna Transparente Blance1st Gul lök, skuren i grova bitar1/2st Röd chili, utan kärnor2dl Vatten1,5dl Råsocker1msk Ingefära, färsk, riven2krm Salt1krm Vitpeppar2msk + 2msk OlivoljaSåhär kan man göra. Fräs äpllena, löken och chilin i 2msk olivolja på medelvärme i en kastrull tills de mjuknar. Varmfyll i en steriliserad glasburk, (kokt i varmvatten), häll på ytterliga 2msk olivolja och förslut med locket, vänd upp och ner för en konserverande effekt. 1msk Ingefära
Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära

Ger 1 stor sats 1 kg syrliga äpplen 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar) 2 kanelstänger 1 tsk riven färsk ingefära 4 dl äppelcidervinäger 5 dl rårörsocker Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney med ingefära

Äppelchutney med ingefära

Låt chutneyn svalna och häll upp i en ren glasburk men ej med metallock. Skala ingefära och hacka i små tärningar, skala vitlöksklyftor och skiva vitlöken tunt
Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Kjerstis mustiga äppelchutney - med mango, ingefära, curry och muscovadosocker

Börja med den mindre mängden äppelcidervinäger.  1½ kg äpplen av fast aromatisk sort, skalade, urkärnade och klyftade2 gula lökar, hackade4 vitlöksklyftor, hackade5 dl gula eller gröna russin - 350 g100 g torkad mango, strimlad (finns bl a på hälsokostaffärer)5 dl ljust muscovadosocker1 dl mörkt muscovadosockerca 6 cm skalad, hackad ingefära5 – 6 dl äppelcidervinäger, gärna ofiltrerad3 msk mango curry (Santa Maria)1 tsk havssaltBlanda allt i en stor kastrull
Äppelchutney

Äppelchutney

Smaksätt medingefära, hackad chili och curry. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
Äppelchutney som passar till det mesta

Äppelchutney som passar till det mesta

ja, det finns nog många användningsområden där det passar med en go' äppelchutney. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Äppelchutney med mandel

Äppelchutney med mandel

färsk ingefära, curry, socker, äppelcidervinäger och salt. Lägg frukt och lök i en kastrull till sammans med

Koka äppelchutney!

Förvara chutneyn i burk med lock i kylskåp. Hacka ingefäran fint. Dessutom gjorde alltid mormor äppelchutney
Äppelchutney

Äppelchutney

Har du inte prövat att göra äppelchutney. Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin
Äppelchutney.

Äppelchutney.

Fräs sedan upp chiliflarnen och kryddorna i en kastrull med olja. Tillsätt lök och ingefära. Behåll skalet på äpplena , men ta bort kärnhusen

Susannes äppelchutney

Avsluta med att röra ner mandel eller nötter. Tillsätt lök, spansk peppar, kanel, kardemumma, ingefära och senapsfrön
Äppelchutney

Äppelchutney

Lägg äpplen och lök i en gryta tillsammans med vinäger, socker och eventuellt russin. Krossa senapskornen lätt och tillsätt dem tillsammans med kryddor och vitlök
Äppelchutney med russin

Äppelchutney med russin

1 tsk malen ingefära. Receptet gäller för 1 liter 600 g äpplen 2 gula lökar 1 dl rårörsocker ½ dl ljus vinäger t ex äppelcidervinäger 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt ½ dl russin
Kryddig äppelchutney

Kryddig äppelchutney

1 1/2 l 1 1/2 kg fasta sommaräpplen 2 lime 4 gula lökar 4 vitlöksklyftor 3 dl rödvinsvinäger 8 dl Brun Farin 1 dl russin 3 msk malen ingefära 2 tsk salt 1 krm kajennpeppar Lägg till i inköpslistan
Äppelchutney

Äppelchutney

Rör med jämna mellanrum för att undvika att chutneyn bränns vid. 2 msk riven färsk ingefära. Skala äpplena och skär dem i grova bitar
Äppelchutney

Äppelchutney

Det är ju som sagt äppelsäsong men det kändes som att jag nått min nivå på bakning med äpplen så jag gjorde en äppelchutney istället som jag sen kan servera till kyckling eller fläskkött