• Låt en kanelstång koka i vattnet om du gör tex äpplen eller fikon marmelad. • Tillsätt ett par kvistar färsk timjan eller rosmarin när du kokar äpplemos eller äpplesylt
Skölj äpplena. Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. Dela äpplena i vardera fyra klyftor samt skär bort kärnhuset
Har kokat saft, blandat plommon både med äpplen och med vinbär. Sidospår …blev nyfiken på egentliga skillnaden mellan marmelad och sylt - enligt wiki så innehåller sylt fruktkött, och är så klart tunnare i konsistensen, och marmelad är då tjockare och innehåller puré av frukt/bär, och ofta skal
Lägg dem tillsammans med citronen, vattnet och kanelstängerna i en kastrull och koka till de blir mjuka men inte för mosiga för det skall vara äpplebitar kvar
Den här nya skapelsen har fått sitt Hellsingska namn för den innehåller både päron och äpplen, som spetsats med en aning ingefära förutom vanilj och fått ett täcke av maräng med kokos
Skala äpplet och tärna det fint. Finhacka färsk ingefära och chili. Lägg alla ingredienserna i en kastrull eller gryta och koka ihop till en ganska fast marmeladig konsistens
Servera dem varma med smör eller marmelad till kaffe eller te. Om du vill kan du blanda 1 rårivet äpple eller 1 råriven morot i degen till scones. Du kan också blanda i 1 dl sköljda, torkade russin och ev litet ingefära eller kanel. 1 rårivet äpple
Skala äpplen och päron. BLANDAD FRUKTMARMELAD. Eller kanske du bara vill tillreda något enkelt, t ex en marmelad, och äta av den direkt så länge den varar
Marmeladen är till en början vattnig från citronsaften och behöver kokas ner. Lägg en klick marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med skeden
Jag har kokat äpplen med vatten, låtit det stå en natt och sen silat bort saften och smaksatt den. Denna är smaksatt med apelisn, lime, citron, ingefära, kanel och ingefära
Kryddiga drömmar Göteborgs Kex Utvalda Små Digestive Tunna skivor av krispigt grön äppel Ekologisk bergsost från Allgäu (som är en hårdost med väldigt mycket smak) Tomatmarmelad med ingefära Den skarpa alpostens nästa fräna smak gifter sig fullständigt med den kryddiga marmeladen
Så jag gjorde några burkar äpplemarmelad med aprikos och ingefära när jag ändå höll på. Jag kokade äpplena, aprikoserna skurna i mindre bitar, ingefäran skuren i smala stavar och limesaften tillsammans så de blev mjuka men inte för mosiga