Skala och kärna ur äpplena och skär dem i i bitar samt riv vitlöksklyftan. Kompott. Stöt kompotten med en potatisstöt till önskad konsistens, smaksätt ev med lite salt och peppar
Så, här får ni en favorit från förr… jag vet inte var jag fått receptet ifrån och det är lite mer jobb med dessa än andra muffins eftersom det är äpplekompott och strössel som skall göras också, men gott är det och värt varenda sekund av arbete…
Äppelkompott. Jag använde de sista äpplena från tomten och jag rekommenderar verkligen att man använder sina egna äpplen till detta, det ger ännu mer höstkänsla
Värm alla ingredienser på medelvärme tills glazen blir lös, ta av från värmen Äppel- och ölkompott. Värm på medelvärme tills kompotten kokat ihop något, men äppelbitarna ska fortfarande har lite motstånd
Någon god fyllning, kan vara kompotter av något slag eller någon curd. Här är en sjukt god variant med karamelliserade äpplen, mascarponegrädde och kanelsmulor
Vispa kokosgrädde och servera med den varma pajen, ja, mera kompott än paj, – men väldigt gott. 2 äpplen, gärna från trädgården. 2 äpplen, gärna från trädgården