Äpple med karamell recept

Bundtkaka med äpple och karamell

Bundtkaka med äpple och karamell

Kylen är fortfarande full av äpplen, och jag är fast besluten om att använda upp dem innan de skrumpnar ihop alldeles, trist vore det väl om jag fått massa härliga, egenodlade, svenska äpplen och INTE använda upp dem
Äpple och pärontarte

Äpple och pärontarte

Hacka äpplena i mindre bitar. Gör en karamell i botten av en gryta med sockret. Klicka i smöret och arbeta ihop till en deg med sandliknande konsistens
Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

Så var snabb med att bort kastullen från värmen så fort karamellen ändrat färg till gyllenbrun. Häll det du vill dekorera äpplenamed i djupa tallrikar
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter
Upp och nervänd äpplekaka med karamell

Upp och nervänd äpplekaka med karamell

Jag avslutade med att ringla en karamell över äpplena. Innan hösten är slut ska jag koka både mos och chutney på äpplena men jag började med den här kakan
Äppelkaka med karamell

Äppelkaka med karamell

Hörrni, jag får inte nog av att baka medäpple. Skala och kärna ur äpplena. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan medkaramell som jag varit sugen på så himla länge
Paj med karamelliserade äpple

Paj med karamelliserade äpple

se har publicerats en artikel om vad man kan göra med alla dessa goda höstäpple, för den nyfikne läsaren finns hela artikel här
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

5 dl 500 g äpple t ex Aroma 1 1/2 dl ljus sirap 2 dl vatten saft från 1/2 citron 200 g syltsocker 1 tsk malen kardemumma Lägg till i inköpslistan
Efterrätter på äpplen

Efterrätter på äpplen

Gör ett djupt hål i bullen och pensla den med äggstrykning. Karamellisering av äpplen. Låt karamellen puttra in i äppelklyftorna tills de är ljusbruna
Äppelmarmelad med smak av karamell

Äppelmarmelad med smak av karamell

Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter. 500 g äpplen, t ex aroma
Äppelkaka med karamell

Äppelkaka med karamell

Sen ner medäpplena försiktig och rör på hög värme tills det blivit klibbiga. Skala äpplena och tärna i bitar
Pannacotta med karamellbakade äpplen

Pannacotta med karamellbakade äpplen

Till karamellbakadeäpplena, smält sockret försiktigt på låg värme i en tjockbottnad kastrull. Till äppelsåsen blandar du balsamico med florsocker tills det har löst sig och såsen är slät