Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon iugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigtnyttigt
Äpplentorkadeiugn. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt eller i en ugnsfast form. Det går såklart bra vilken veckodag som helst, men när det gäller söndagar så har de flesta litetid över och det låter sjukt hipster att kunna säga att man ”torkadeliteäpplen och gjorde lite äppelmos också för den delen, ingakonstigheter” när någon frågar vad du har gjort sen sist
Och det bästa med att jobba hemifrån som jag nu gör är att jag har tid att slänga ihop ett bröd och låta det gå klart iugnen medan jag sitter och fixarvid datorn
För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskiltäpplen. Det blir godare med tjockare skivor, men då tar det nog lite längre tidiugnen också
Valfri frukt ivalfri mängd (banan, äpplen, päron, apelsin, kiwi, mango, ananas m. Och du slipper allt tillsatt socker som finnsi mycket av den torkade frukten som säljs ibutik
• äpplen urkärnade och skurna iringar • citronsaft som äpplena vänds runt i• kanel och socker som strös över äpplena• vänd runt på en plåt• iniugnen på 200 gr en kvart• sänk till 150 gr och låt de ligga 30-40 min• stäng av ugnen och ha. - Läs hela inlägget här 200 gr. 30-40 min
Smörj en form och ställ äpplenai. Gröp ur äpplena och fyll dem med mandelmassan. Ingredienser. Servera äpplena med ingefära-crémefraichen och garnera med citronmeliss
Skär brödet och äpplet itärningar och lägg i en smord ramekin eller litenugnsform. Jag har alltidgillat att göra nyttigavarianter av klassiska recept, och framförallt amerikanska bakverk
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin