ex en gröna ärtsoppa gör. Soppan går alltså att förbereda i god tid innan den ska sörplas upp, och när du sedan serverar den blir det extra festligt om du häller i det mousserande vinet vid bordet - det ger onekligen en extra festlig känsla
Tillsätt vinet och buljongen och låt puttra några minuter. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar. ärtsoppa 4 portioner
Tillsätt vinet och buljongen och låt puttra några minuter. 4 portioner1 medelstor scharlottenlök1 msk smör2 dl vitt torrt vin/matlagningsvin1 buljongtärning grönsak/kött500g gröna ärtor1,5 dl grädde1,5 dl vattenÖrtsalt2 dl creme fraiche0,75 dl pepparrotsvisp Örtsalt BaconStek baconet riktigt knaprigt så att du kan smula det i mindre bitar
Rör i ärtorna, tillsätt vin, fond och vatten. 3 dl vin, vitt torrt. Gör så här. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs potatisen sakta i 5 minuter utan att den tar färg
Grön ärtsoppa med knaperstekt bacon och pepparrotsgucka600 g frysta ärtor1 hackad gul lök1 l vatten1 dl vitt vin2 grönsaksbuljongtärningar1 msk torkad timjan1 dl grädde1 paket bacon1 dl kesella1 msk riven pepparrotKoka upp vin, vatten och buljongtärningar. 1 dl vitt vin
Reducera vinet tillsammans med grädden i en annan kastrull tills hälften återstår. Häromdan gjorde jag en grön ärtsoppa o fick önskemål om receptet på instagram så jag tänkte dela med de här till er