Ättikslag recept

Guns syltade gröna tomater

Guns syltade gröna tomater

Häll av vätskan från tomaterna och lägg ner i kastrull med ättikslag, nejlikor och hackad lök. Dag 1. Klyfta tomater och lägg i bunke, varva med salt och låt ligga över natten i kyl
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Blir det ättikslag över kan du enkelt pickla annat grönt som små buketter av blomkål eller skivad lök
Inlagd smörgåsgurka, andra försöket

Inlagd smörgåsgurka, andra försöket

Nu blir det ett nytt försök, denna gång med en saltlag och ättikslag. Saltlagen för att få krispigheten och ättikslagen för att få till smaken
Inlagd Västeråsgurka

Inlagd Västeråsgurka

Häll därefter över den varma ättikslagen, alla senapsfrön och sätt på locken och låt svalna. Foto. Johannes Wätterbäck
Skånsk kryddsill

Skånsk kryddsill

 Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt)
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Lägg över strömmingen i ett djupt fat eller en stor burk och häll ättikslagen över. Stekt inlagd strömming
Dillkött

Dillkött

Smaksätt såsen med ättikslagen så att den får en riktigt god sötsur smak. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Hösttider, inläggningstider. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Pressgurka

Pressgurka

Låt det stå och dra i minst ett dygn och rör om under tiden i gurkan så ättikslagen kommer åt alla skivorna
Stinggurra

Stinggurra

Häll över ättikslagen som ska täcka gurkskivorna och avsluta med att fördela eventuella senapsfrön som gömt sig kvar i kastrullen
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Stor makrill passar bäst att koka in i en lätt ättikslag. Nu är garnmakrillen som finast och det är dags att laga makrill, kokt eller stekt
Sötsur vitkålssallad

Sötsur vitkålssallad

Koka upp ättika, socker och vatten och häll ättikslagen het över strimlet och låt stå ca en halvtimme
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Koka upp ättikslag och övriga ingredienser. Gott till det mesta är inlagdgurka, och då allra helst egengjord
Inlagd sill

Inlagd sill

I denna används ingen ättikslag. Nu är årets sillinläggningar klara. Det blev fyra olika varianter denna gång