Förbered kokt potatis, grönsaker samt ev. Förbered under tiden kokt potatis, vitvinssås och tillbehör. Servera med vitvinssås, potatis, kokt sparris och grönsallad som färsk spenat
Har turen att ha släkt som besitter konsten att salta in röding/öring. Åt denna läckerhet till middag igår, kokt potatis( med en smörklick), gravfisk och gravlaxsåsen
Ett par fina rödingar och en öring låg på diskbänken och väntade på att bli middag. Eftersom varken jag eller sonen gillar vanlig kokt potatis så värst mycket gjorde jag återigen tilltryckta potatisar på grillen
vid 60-65 grader och temperaturen på färdig stekt, kokt eller grillad fisk skall aldrig överstiga 57 grader, det betyder att när du steker eller grillar din fisk så skall du under inga som helst omständigheter steka den så länge att kärntemperaturen når upp över 60 grader för då börjar äggviteämnen koagulera och det ser du på att fiskens kött får vita svettpärlor och det är också indikationen på att fisken håller på att bli överstekt och torr, och tyvärr även ett allt för allmänt fenomen på många finare restauranger. Lax, röding, öring filéer högst 4-6 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel lax, röding, öring högst 6-8 minuter på var sida, vila i 5 minuter före servering